Sosyal medya büyük risk taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya büyük risk taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 10:52

İNTERNET içeriği güvenliği ve tehdit yönetimi çözümleri geliştiren şirketlerden Trend Micro’nun başlattığı sosyal sorumluluk projesinde ülke genelinde sosyal medyanın çok kullanıldığı bu nedenle risk taşıdığı belirtildi.

Haberin Devamı

Şirketin internet güvenliği hakkında başlattığı sosyal sorumluluk projesinin 5’inci durağı Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi oldu. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Sistem Mühendisi Mehmet Dağdevirentürk, dünyada 2.4 milyar internet kullanıcısı olduğunu, sayısı her gün artan internet sitelerinin tümünün güvenilir olmadığını söyledi. Her an sosyal medyaya erişildiğini, dünyada Facebook kullanıcı sayısının 2011’de 100 milyon olduğu halde 2012’de 1 milyara çıktığını anlatan Mehmet Dağdevirentürk şunları söyledi:

"2011’den sonra sosyal medya çok hızlı ve şiddetli bir şekilde kullanıcı sayısı üzerinden artış göstermeye başladı. Birileri sosyal medyadaki 1 milyar 200 milyon kullanıcı sayısını gördüğünde zararlı bir şeyler yaparak kazanç sağlamak istiyor. İnternet güvenliği bu noktada başlıyor. İnternet güvenliği noktasında birşey çok kullanılıyorsa, orada risk olduğunu görmemiz gerekiyor."

Bilgisayarlara şifre konularak kilitlemek gerektiğine dikkati çeken Mehmet Dağdevirentürk şöyle konuştu:

"Üniversitede okuduğum yıllarda, kütüphanede yazlım üzerine çalışma yapıyordum. Bir ara dışarı çıktım. Geldiğimde Pakistanlı arkadaşım bilgisayarımla uğraşıyordu. Dönem sonunda hazırladığım yazılım kodunun aynısını Pakistanlı arkadaşımda gördüm. O programı benden almış ve geliştirmişti. O dersten CC (4 üzerinden 2- Geçer not) aldım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!