Ashmore Group Türkiye’de portföy yönetiminde büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Ashmore Group Türkiye’de portföy yönetiminde büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:08

Son dönemde Arzum ve Nezih Kitabevi yatırımlarından çıkmasıyla dikkat çeken İngiliz Ashmore Group Türkiye’de önümüzdeki dönemde özellikle portföy yönetimi alanında büyüyeceğini açıkladı. Ashmore Türkiye CEO’su Didem Gordon Türkiye’ye özel girişim sermayesi fonunun vadesi dolduğu için şirketlerdeki yatırımlardan çekildiklerini ancak Ashmore’un küresel fonu vasıtasıyla Türkiye’deki fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ashmore Group Türkiye’de portföy yönetiminde büyüyecek
bbalci@hurriyet.com.tr

Londra merkezli 75 milyar dolarlık büyüklüğü yöneten portföy yönetim şirketi Ashmore Group’un Türkiye CEO’su Didem Gordon, Arzum ve Nezih Kitabevi’nden çıkmalarıyla gündeme gelen Türkiye’deki girişim sermayesi yatırımları için “Girişim sermayesi fonları belirli getiri hedefleri için kurulan vadeli fonlar. 6 yıl önce Türkiye’ye özel kurduğumuz girişim sermayesi fonunun da vadesi doldu. Bu yüzden bu fon vasıtasıyla yaptığımız yatırımlardan çıkmaya başladık” dedi.

Didem Gordon “Biz finansal yatırımcıyız. Şirketlere sermaye sağlıyoruz. Türkiye’de iç talebin güçlü olması bu sektör için çok önemli bir yatırım kriteri. İç talebin Türkiye’de ciddi şekilde büyüyeceğini öngördük. Her iki yatırım da kendi kriterleri açısından bizim için iyi sonuçlandı, fonun vadesi dolmasına yakın da çıktık” diye konuştu.

KÜRESEL FONDAN YATIRIM KAPISI AÇIK
Türkiye’ye özel girişim sermayesi fonunun vadesi dolarken Ashmore Group’un yine Türk şirketlerine girişim sermayesi fonu olarak destek verip vermeyeceği sorusuna yanıt veren Didem Gordon “Girişim sermayesi Ashmore Group’un ana yatırım temalarından biri. Küresel boyuttaki girişim sermayesi fon havuzumuz ile Türkiye’ye yatırım yapma fırsatlarını değerlendiriyoruz. Türkiye’ye özel sermaye yatırım kapılarını kapattık gibi bir durum söz konusu değil. Küresel fon havuzumuz içinde Türkiye’de de yüksek büyüme potansiyeline sahip, şirketleri büyümesine destek verecek şekilde yatırım fırsatlarına her zaman bakıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ashmore Group Türkiye’de portföy yönetiminde büyüyecek
Arzum’un yüzde 49’luk hissesi satıldı



Ashmore Group Türkiye’de portföy yönetiminde büyüyecek
PORTFÖY YÖNETİMİNDE BÜYÜYECEK
Ashmore Group’un Türkiye’deki faaliyetlerinde portföy yönetiminin de önemli bir yer tuttuğunu hatırlatan Didem Gordon bu alanda Temmuz 2014’te yürürlüğe girecek SPK tebliği ile birlikte sektörde hızlı bir büyüme öngördüklerini belirtti. Temmuz 2014’ten sonra yatırım fonları şirketleri kendi fonlarını kurmaya başlayabileceğini hatırlatan Didem Gordon “Türkiye’de halen dört yatırım fonumuz bir de bireysel emeklilik fonumuz var. Bunun dışında da yatırım danışmanlığı lisansımız var. Yeni tebliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte portföy şirketleri yönetim ücretlerini belirleyerek performans odaklı yaygın bir şekilde satılmasını hedefleyecek. Tek hedef performansa odaklanarak fonlara daha fazla talep yaratabilmek. Dağıtım kanallarında dezavantaj var. Ancak açık fon platformu ile birlikte performanslar net bir şekilde görülecek. Ashmore Portföy olarak bu platformda mevcut ürün ve yeni ürünlerimizle hitap ediyor olacağız. Bağımsız şirketler için de önemli bir değişim bu. Bağımsız portföy şirketleri şimdiye kadar olmayan şekilde birçok kanala erişebilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ashmore Group Türkiye’de portföy yönetiminde büyüyecek
107 yıllık firmadan çıktı



Ashmore Group Türkiye’de portföy yönetim sektöründe 207 milyon TL bir büyüklük yönetirken kurumsal müşteriler, müşteri portföyünün neredeyse tamamını oluşturuyor. Didem Gordon önümüzdeki dönemde hem yatırım hem de emeklilik fonlarında hızlı bir büyüme gerçekleştireceklerini belirtiyor.

TÜRKİYE DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTEREBİLİR
Amerikan Merkez Bankası’nın tahvil alım azaltımı ile birlikte seçim döneminin üst üste gelmesinin piyasada dalgalanmalar yarattığına dikkat çeken Didem Gordon önümüzdeki dönemde Türkiye’nin diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha iyi performans gösterebileceğini belirtti. Türkiye’yi ön plana çıkaran başarı kriterinin bütçe performansı olduğunu belirten Gordon “Cari açıkta düzelme ile önümüzdeki dönem Türkiye iyi performans gösterebilir. Avrupa’da büyüme hızlanacak. İhracat rakamlarına da yansıyor bu. Bu, cari açıktaki azalmayı destekleyecek. 2014 yılında büyüme ihracat bazlı olacak. Avrupa’daki büyüme de Türkiye’nin büyümesine olumlu katkı yapacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!