Merkel ve Putin telefonda görüştü

Güncelleme Tarihi:

Merkel ve Putin telefonda görüştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 10:08

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda Ukrayna’daki durumu görüştüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Christane Wirtz, yaptığı yazılı açıklamada, bu akşam telefonda görüşen iki liderin Ukrayna’daki güncel gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde ele aldığını belirtti.

Wirtz, Ukrayna'daki olayların farklı değerlendirilmesine rağmen görüşmenin merkezinde perşembe günü Cenevre’de planlanan toplantının hazırlıklarının yer aldığını kaydetti.

ABD, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Cenevre’de bir araya gelerek Ukrayna’daki krizin diplomatik çözüm olanaklarını görüşecek.

Ordu kullanılması kabul edilemez

Vladimir Putin, ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile de, telefonda Ukrayna'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Putin'in "Ukrayna'nın doğusundaki protestoları bastırmak için Kiev yönetimi tarafından ordunun kullanılmasının kabul edilemez olduğunun" altını çizdiği belirtildi.

Açıklamada, "Putin, Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirerek, ülkedeki durumun kötüye gitmesinin, Kiev yönetiminin, Rusça konuşan nüfusun meşru hak ve isteklerini gözardı eden politikalarının sonucu olduğuna vurgu yaptı" ifadesi yer aldı.

Görüşmede ayrıca, İran'ın nükleer programının da konuşulduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!