Davette de ezeli rekabet

Güncelleme Tarihi:

Davette de ezeli rekabet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 23:51

F.Bahçe, G.Saray’ın “şampiyonluk kutlaması” çağrısına “şampiyonluklar kutlaması” önerisiyle karşılık verdi, Cimbom yanıtladı.

Haberin Devamı

Avrupa şampiyonu basketbol takımı için verdiği yemeğe F.Bahçe’yi davet eden sarı kırmızılılara Kadıköy’den gönderilen mektupta, sarı lacivertli 5 şampiyon takım ile G.Saray’ın şampiyon kızları için, “masrafları Fenerbahçe tarafından karşılanmak üzere” birlikte kutlama yapılması teklif edildi. G.Saray akşam verdiği yanıtta, “Sezon sonu tüm amatör branşlar için kutlama yapalım” dedi.

‘YENİ BİR ORGANİZASYON YAPALIM’

F.BAHÇE Kulübü Başkanı Yıldırım, yeni bir metin hazırlanarak G.Saray’ın davetine yanıt iletilmesi talimatını verdi. Aziz Yıldırım, geniş katılımlı bir yemek organize edilmesini ve Galatasaraylı yöneticiler ile sporcuların bu davete çağrılmasını istedi. Bunun üzerine sarı lacivertli kulüp yetkilileri, yeni bir metin hazırladı. Bu metinde F.Bahçe’nin şampiyonluğa çok yakın olan futbol takımı ile birlikte, Avrupa şampiyonu olan kadın ve erkek voleybol takımı, Avrupa ikincisi olan basketbol ve masa tenisi takımlarının katılımı ile yeni bir yemek organize edileceği duyuruldu.

Haberin Devamı

ÜNAL AYSAL’A KÜLTÜR DÜZEYİ VURGUSU

G.SARAY CEO’su Lütfi Arıboğan imzasıyla gelen davete, sarı lacivertli kulübün CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz’ın imzasıyla karşılık verildi. Saat 16.23’te gönderilen metinde, Ünal Aysal’ın vurgu yaptığı “kültür düzeyi” konusu özellikle ele alındı.
F.Bahçe’nin bu açıklamasından iki buçuk saat sonra G.Saray yaptığı açıklama ile davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ekledi:
“Söz konusu önerinin, sezon sonunda, zamanını ve mekânını ortaklaşa belirleyeceğimiz şekilde, yazınızda belirtilen amatör sporcularımızın katılımıyla, daha hazırlıklı biçimde organize edilmesinin, Türk sporunun gelişimine ve kardeşliğimize katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

Ödül töreninde dostluk mesajları

OKAN Üniversitesi öğrenci anketinde “Yılın Spor Kulübü” ödülüne Fenerbahçe, “Yılın Takımı” ödülüne Galatasaray Futbol Takımı, “Yılın Teknik Adamı” ödülüne Ersun Yanal layık görüldü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ödül törenindeki konuşmasında, “Bu ödülü almamı sağlayan oyuncularıma ve Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum. Rekabetin olduğu yerde dostluk olsun. Kavga etmeden güzel anılarla ayrılalım. Futbolda şiddet bitsin” dedi.
Fenerbahçeli Yönetici Turhan Şahin ise, olaylı Galatasaray-Fenerbahçe basketbol maçında yaşananlara dikkat çekerek, “Ne Galatasaray şampiyonluğa sevinebildi ne biz” ifadelerini kullandı.

KUCAKLAŞTILAR

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan da, kadın sporundaki gelişime dikkat çekerek, dünyada örnek bir noktada olunduğunun altını çizdi.
Arıboğan ile Yanal’ın kucaklaşıp öpüşmesi, öğrencilerin alkışını aldı.

Haberin Devamı


SAAT: 16.23
F.BAHÇE’DEN G.SARAY’A:

Sayın LUTFİ Arıboğan;
Galatasaray Spor Kulübü CEO’su
Öncelikle nazik ve içten davetiniz için memnuniyetlerimizi sunarız.
Gerek davetinizin ilgili organizasyonla aynı gün olması gerekse bu samimi ve önemli davete bu süre zarfında yönetici ve sporcu bazında hak ettiği katılımın fiilen mümkün olmaması nedeniyle nazik davetinize bugün katılamayacağımızı bildirmek isteriz.
Bununla birlikte; Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, sporun kardeşlik ve barış olgusuna işaret eden ve gerginliği ortadan kaldırmayı amaçladığına yürekten inandığımız bu nazik ve içten davetinize kayıtsız kalmamızın bizlere tarihi bir sorumluluk yükleyeceği düşüncesiyle, organizasyonunuzu iptal ederek,
İki büyük camianın idari, teknik sorumluları ve sporcularının katılımlarını sağlamak, izniniz ve onayınızla tüm masrafları Kulübümüz tarafından karşılanmak üzere, CEV Cup Şampiyonu Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Cup Şampiyonu Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Euroleague 2.si Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ETTU Şampiyonlar Ligi 2.si Fenerbahçe Masa Tenisi Takımı ve Fenerbahçe Futbol Takımımız ile Euroleague Şampiyonu Galatasaray Odeabank takımınızın başarılarını, bir arada kardeşçe ve tarihe not düşercesine birlikte kutlama teklifimizi kulübünüz adına sizlere sunarız.
Sporun barış, kardeşlik ve birliktelik olduğunu, amaçlanan kültür düzeyine ancak bu tür ortak kutlamalarla ulaşabileceğimiz yolundaki kaygılarınızı yürekten paylaşmakla birlikte, kulübümüze ilettiğiniz davetle aynı saygı ve samimiyet çerçevesindeki davetimizin tarafınızdan kabul edileceğinden şüphemiz olmadığını ifade etmek isteriz.
Türk Sporuna örnek teşkil edecek bu gecenin gerçekleşmesine yönelik teklif ve öneriler ile tamamen kulübünüz uhdesine bıraktığımız yer ve zamanlama hususlarının tespit ve tayini için tarafınızdan acil cevap beklediğimi bildirir, saygılarımı sunarım.
H. Hasan Yılmaz
Fenerbahçe Spor Kulübü CEO

Haberin Devamı

SAAT: 19.55
G.SARAY’DAN F.BAHÇE’YE:

Kulübümüzün yaptığı çağrıya, Fenerbahçe Spor Kulübü, davetimizin iptal edilerek, amatör dallarda şampiyon olan öteki branş sporcularının da katılımıyla ilerleyen günlerde başka bir organizasyon yapılması çağrısıyla karşılık verdi.
İki kulüp ilişkilerine, amatör sporcuların rekabet ruhunun yansımasını amaçlayan ilk adımı atan Galatasaray Spor Kulübü, rakibimizden gelen davet mektubuna, aşağıdaki karşılığı verdi:

SAYIN Hasan Yılmaz;
Fenerbahçe Spor Kulübü CEO
Türk spor tarihinde yepyeni bir sayfayı açmayı hedefleyen samimi davetimize, aynı samimiyetle vermiş olduğunuz nazik cevaptan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz.
Organizasyonun kapsamının genişletilerek, tüm amatör dallardaki başarılı sporcuların ortak katılımıyla gerçekleşmesi yolundaki öneriniz; hem amatör sporcularımızın teşviki, hem de ebedi dost, ezeli rakip olan iki kulüp arasındaki dostluk köprülerinin amatör bir heyecanla tesisi açısından tarafımızca da son derece olumlu karşılanmıştır.
Ancak, gerçekleşmesine saatler kalmış olması nedeniyle, bu akşamki (dün akşamki) organizasyonumuzun iptalinin mümkün olmadığını anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.
Söz konusu önerinin, sezon sonunda, zamanını ve mekânını ortaklaşa belirleyeceğimiz şekilde, yazınızda belirtilen amatör sporcularımızın katılımıyla, daha hazırlıklı biçimde organize edilmesinin, Türk sporunun gelişimine ve kardeşliğimize katkıda bulunacağına inanıyoruz.
Bu konudaki temaslarımızı sürdürme irademizi ortaya koyarken; bu akşam ki (dün) davetimizin de geçerli olduğunu tekrarlar; katılımınızla, bu konuda farklı beklentiler içinde olanları şaşırtabilme umuduyla, sizleri aramızda görmekten gerçek bir mutluluk ve onur duyacağımızı bir kere daha belirtmek isteriz.
Saygılarımızla...
Lutfi Arıboğan
Galatasaray İcra Kuluru Başkanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!