Eli ayağı koyverdi

BİZİM Tolga’ya (Yenigün) verdiği röportajda “SAHA DIŞINDA BEN PARKEDE ARROYO” diyen Ergin Ataman ilk yarı sonunda Arroyo, sakatlanınca saha içi lidersiz kaldı.

Haberin Devamı

14 sayı ve birbirinden güzel aranjmanlar yapan Porto Rikolu yıldız Barça’yı parçalanabilir formatta tutmuştu. Arroyo sakatlanana kadar 14 sayı 3 ribaunt 2 asistle oynadı ve takımını en skoreri oldu. Furkan’la yaptığı pick&roll’ler İspanyol koç Pasqual’in kafasını karıştırdı. Sarı kırmızılılar 9-0 ile maça girdiler. Carlos Arroyo’nun bileğinin burkulması oyunun kaderini etkilerken kenardan gelen Pullen şut katkısıyla karşılaşmanın seyrini değiştirdi.

SAYGIDA KUSUR ETMEDİLER

İKİNCİ yarıda Dorsey’in oyuna girmesiyle Katalan ekibi ilk kez öne geçerken ikinci yarıda Arroyo’suz G.Saray organize olmakta zorlandı. Takım adeta sudan çıkmış balığa döndü. Bu kadar tek adam bağımlılığı serinin diğer maçları içinde umut kırıklığı oluyor. Ender 9 sayı, 2 ribaunt yaptı ama diğer olası silahları devreye sokamadı. Hani Ataman, ‘Arkadaşları da ona saygı duyuyor’ diyor ya adeta Arroyo’ya olan saygılarından basketbol oynamadılar!
Şaka bir yana ilk yarı iki periyotta 33 sayı son iki çeyrekte 55 sayı yemeyi sadece Carlos Arroyo’suzlukla açıklamak mümkün değil.

ATAMAN ÇÖZÜM ÜRETMELİ

Cuma günü ikinci maçta takımın Arroyo’suz yarısınında basketbol oynayabileceği çözümleri üretmek zorunda Ataman. Değişken savunmalar. Ersin Dağlı ve Bonsu’nun uzun süreli kullanımı ilk aklıma gelenler. İstanbul’a diz bağları titreyerek gelmeli Barça’nın. Arroyo yoksa Cimbom mafiş formatı Ataman’a duyduğumuz özgüvenle bağdaşmıyor.

Yazarın Tüm Yazıları