Kaleciler 'Derbi Havası'na girdi

Güncelleme Tarihi:

Kaleciler Derbi Havasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 23:34

Sıradışı kaleci idmanlarıyla tanınan Beşiktaş’ın kaleci hocası Jose Sambade Carreiar, derbide yağış beklendiği için dün Tolga ve Cenk’i, çimlere serdiği ıslak branda ile çalıştırdı. İspanyol hoca “Ben iklime bakarak çalıştırırım” dedi.

Haberin Devamı

GELDİĞİNDEN beri yaptırdığı idmanlarla dikkat çeken siyah beyazlıların kaleci hocası Jose Sambade Carreira, dün de ilginç bir çalışmaya imza attı. F.Bahçe derbisinde havanın yağışlı olacağını hesap eden İspanyol, çimlere ıslak bir branda sererek kalecileri çalıştırdı.
Meteorolojinin pazar günü için yağmur öngörmesi üzerine Sambade de dün idmanda ‘suni yağmur hava ve zemin’ yarattı! Kale önüne bir branda serdiren Sambade üzerine de su döktü. Topun ıslak zemine vurması sağlanarak çekilen şutlarla kaleciler çalıştırıldı.

GEÇEN SEZONA GÖRE 15 GOL DAHA AZ YEDİ

SAMBADE, “Ben, maçın oynanacağı günün iklimine bakarak kalecileri öyle çalıştırırım. Kalecilerimiz Tolga ve Cenk yağmurlu havaya göre çalışıyorlar” dedi. Sambade, iki kalecisinin de gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi.
Beşiktaş, geçen sezona göre yediği gol sayısını bu sezon oldukça düşürdü. 29. haftalar itibarıyla geçen sezon kalesinde 42 gol gören siyah beyazlılar bu sezon tam 15 gol eksikle yalnızca 27 kez topu filelerinde gördü. Beşiktaş’ın yediği golün azalmasında Sambade’nin etkisinin yanısıra Tolga’nın performansı ile Bilic’in defansif önceliği de etkili oldu.
Çünkü geçen sezon 29. haftada 55 gole ulaşan Beşiktaş, bu sezon 48 golde kalmış durumda. Ancak geçen sezon çok gol yenilmesinin başlıca nedeni de gevşek defansif disiplin ve coşkulu hücumdu.

Haberin Devamı

PAZAR GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre pazar günü hava yağışlı olacak. Sıcaklık en düşük 10, en yüksek 19 derece olacak.

İLK BAŞARI MAÇ BAŞINA YENİLEN GOLDE
SEZON MAÇ A AO Y YO
2012-13 29 55 1.8 42 1.4
2013-14 29 48 1.6 27 0.9

Yeni sezonda da Olimpiyat’ta!

BEŞİKTAŞ yönetimi Vodafone Arena’nın yetişmeme ihtimaline karşılık, Avrupa maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamak için başvuruda bulundu. Başkan Fikret Orman her fırsatta yeni stadın 30 Ağustos’a yetiştirileceğini söylese de kulüp yetişmeme ihtimalini de hesaba katıyor.
Avrupa kupalarına katılım şansı bulunan Kasımpaşa da Olimpiyat için başvurdu.

BIlIc’ten Vodafone Arena selfie’si

BEŞİKTAŞ, Vodafone Arena için Slaven Bilic, Oğuzhan, Olcay ve Necip’in oynadığı bir tanıtım filmi çekti. Dört ismin çektirdiği selfie’yi Olcay, twitter’dan “Reklam filminin fragmanı. Asıl film pazar günü” diyerek paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!