Hayırlı iş, ‘Şarlatan’a devam

Güncelleme Tarihi:

Hayırlı iş, ‘Şarlatan’a devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:52

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında kendisine dava açan işadamı Reza Zarrab’a iki defa daha “Şarlatan” dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin soruları üzerine “Bu hayırlı bir iştir. Şarlatan sözüne devam edeceğiz. Eğer bir yargı başlarsa 17 Aralık’a kadar iner. Engellenmekte olan yargıyı böylelikle başlatmış oluruz” diyen Bahçeli, grupta özetle şunları söyledi:

HIRSIZLARA GÜVENCE

“Gönlünü yıkayıp arıtmadan, başkalarının hak ve hukukuna hürmet göstermeden ha bire abdest alıp namaza durmak, Allah’la kandıranların, Allah’ın emir ve yasaklarını taammüden çiğneyen günahkârların en kestirme sığınağıdır. Başbakan, samimiyeti iktidar koltuğuna değişmiştir. Mısırlı 17 yaşındaki Esma’ya ağlayıp 15 yaşında 16 kiloya düşerek vefat eden Berkin’e ve annesine meydanlarda yüklenmek samimiyetsizlik değil midir? Bilal’in küpünü doldurup, Burak’ın gemi filosunu güçlendirirken, cebinde çay parası olmayan bu vatanın masum evlatlarına sırt dönmek samimiyetsizlik değil midir? Şarlatan İranlıyı hayırsever diye tarif edip bu şahıs hakkında isabetli tespitlerde bulunmuş kim varsa dava açmasını cesaretlendirmek samimiyetsizlik değil midir? Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar haram para saklayan malum banka genel müdürünü cezaevinden çıkarıp gözümüzün içine baka baka Ziraat Bankası’na yönetim kurulu üyesi yapmak samimiyetsizlik değil midir? Başbakan hırsızları, şarlatanları güvenceye bağlamıştır.

Haberin Devamı

AYM VE BAŞKANI HEDEFTE

Anayasa Mahkemesi (AYM) HSYK’nın Adalet Bakanlığı’na bağlanmasını engellemiş, AKP hükümetinin HSYK’yı sinsi emellerine alet etme çabasının önüne geçmiştir. Başbakan’ın AYM’yi eleştiri yağmuruna tutması ikircikli ve tutarsız bir tavrın dışa vurumudur. Anlaşılan Başbakan ve karanlık adamlarının yeni hedefinde AYM ve Başkanı vardır. Acaba AYM’ye saldırmanın Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle bir alakası var mıdır?

BAŞBAKAN’DAN MİLLİ ŞAHSİYET ÇIKMAZ

Başbakan kiminle bozuşursa hemen karalamaya yeltenmektedir. 45 yıllık arkadaşının, AKP hükümetleri içerisinde gelmiş geçmiş en başarılı, en şahsiyetli bakanının ismini Ünye Otobüs Terminali’nden sildirmesi, yine partisinde milletvekilliği yapan eski bir milli futbolcunun ismini bazı stadyumlardan kazıtması başka türlü nasıl izah edilecektir? Bize göre, Erdoğan’ın AYM kararlarını milli bulmaması tartışılması gereken bir konudur. Millilik konusunda kendini yetiştirebilmek amacıyla kitaplar yutsa, yaptıklarından dolayı tövbeler etse, Başbakan’dan milli bir şahsiyet çıkmaz. Başbakan, Twitter’dan korktuğun, Youtube’dan çekindiğin, Facebook’tan titrediğin kadar hakka, hukuka uysaydın samimiyetsizliğin gayri meşru sözlüğünde bu denli ustalaşmazdın.

Haberin Devamı

ZİVERBEY KÖŞKÜ’NÜ ARATMAYACAK

Başbakan Türkiye’yi, kuracağı MİT rejimiyle baştan ayağa kontrol edecek, dinleyecek, herkesi fişleyecektir. 1970’li yılların Ziverbey ve Erenköy Köşkü’nü aratmayacak mekânların yeniden ihdas ve inşası çok yakındır. Kendisini korumak ve bugüne kadar MİT eliyle işlenmiş suçları temizleyerek emniyete almak amacıyla tedbir geliştirmektedir. Teklif yasalaşırsa İmralı canisinin en temel dayatmalarından birisi de onaylanmış olacaktır. İhanet görüşmelerinin Meclis eliyle yasal zemine çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti’ne, milletin beka ve güvenliğine karşı acımasız bir saldırı ve husumettir.”

Yumruk önlemi

GEÇEN haftaki yumruklu saldırı sonrası önlemler Meclis’in girişinde başladı. Grup toplantısı için gelenlerin üstleri tek tek arandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısına yoğun koruma eşliğinde geldi. Grup salonuna giden koridordaki koltuklar önce ters çevrildi sonra da kaldırıldı. Koridorda sadece gazetecilerin beklemesine izin verildi. Grup toplantı salonunda da seyircilerin önüne kırmızı bant konuldu. Böylece partililerin Kılıçdaroğlu’na yaklaşması engellendi. Aynı önlemler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de uygulandı. Bahçeli’ye 10 koruma eşlik etti. Korumalar Bahçeli’nin grup konuşması sırasında da önlem aldılar. - Fahir ARIKAN / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!