Ataşehir’de ‘Finans’ hızı

Güncelleme Tarihi:

Ataşehir’de ‘Finans’ hızı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 01:18

ATAŞEHİR’de inşa edilecek İstanbul Finans Merkezi’nde temel birkaç ay içinde atılacak. Finans Merkezi’ni konuşmak için biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çevre ve Şehricilik Bakanı İdris Güllüce ile Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, projeye metroyu erken götürmek için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

ATAŞEHİR’de 3.2 milyon metrekare inşaat alanı üzerine kurulan ‘Uluslarası İstanbul Finans Merkezi’ projesinde hafriyat çalışmalarında sona gelindi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, BDDK, Ziraat Bankası, SPK, Emlak GYO ve özel sektör kurumlarının da yer alacağı Finans Merkezi’nde temeli haziran ile eylül ayları arasında atacaklarını söyledi. Projenin 50 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Kurum, “Geçtiğimiz gün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çevre ve Şehricilik Bakanı İdris Güllüce ile biraraya geldik. Gerçek bir finans merkezi olması adına kamu ne gerekirse yapıyor. Finans Merkezi projemiz 2017’de tamamlanacak. Planlara göre metro Finans Merkezi’ne 2019’de gelecekti. Bunu öne almak için çalışıyoruz” dedi. Kurum, günlük 25 bin ziyaretçi beklediklerini Finans Merkezi’nin Levent Maslak hattına rakip olacağına dikkat çekti.

Haberin Devamı

ŞEHİR PARKLARI GELİYOR

Emlak Konut GYO’nun 2013’te 15 bin 175 konut sattığını belirten Kurum, 2014 hedeflerinin de 10 bin konut olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda 3.25 milyar lira değerinde ikincil halka arzdan gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kurum, bu geliri arsa yatırıma dönüştüreceklerini kaydetti. Kurum, “1.5 milyar değerinde 15 arsa satın aldık. Bu alımlar devam edecek. Tüm bunların yanında artık daha büyük yeşil alan ve parklar hayata geçireceğiz. Kayabaşı bölgesinde 250 dönüm park yapacağız. Hoşdere’de ise 100 dönüm yeşil alan planlıyoruz” dedi.

30 KATLI OFİS SATIŞTA

Ofis yatırımları konusunda tecrübeli Tahincioğlu Gayrimenkul, Ataşehir’de Finans Merkezi’ne komşu projesi ‘Nidakule Ataşehir’in ilk etabını satışa çıkardı. TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO iş birliği ile gerçekleştirilecek projede toplam 362 bağımsız birim yer alacak. Projenin ilk etabı olan 30 katlı kulede ise 190 adet ofis, 21 adet ticari alan bulunuyor. 135 metrekareden 1150 metrekareye kadar değişik ofis seçenekleri bulunan projede metrekare satış fiyatı 5 bin 500 liradan başlıyor. 6 bin 200 metrekare büyüklüğünde bir teras bahçesine yer verilen projede tavan yükseklikleri de 4.2 metre olacak. Emlak Konut GYO ile ilk iş birlikleri olduğunu söyleyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Emlak Konut’un bundan sonraki ihalelerine de katılacaklarını dile getirdi. Tahincioğlu, yıl içinde 2 yeni proje daha satışa sunmayı planladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Adım atıyoruz dava açıyorlar

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirdikleri projelerde alınan mahkeme kararları hakkında açıklama yaptı. “Adım attığımız yere dava açıyorlar’ diyen Kurum, kanun ve yönetmeliğe aykırı bir proje gerçekleştirmediklerini ve mütevazi emsallerle plan yaptıklarını dile getirdi. Kurum, “Eksik ve hata yok demiyorum. Eğer bir sorun varsa gerek düzeltmeyi de yaparız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!