Metin Oktay'ın kızları

Güncelleme Tarihi:

Metin Oktayın kızları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 06:42

Galatasaraylı Kızlar, Taçsız Kral’a selamı Euroleague Kupası’yla beraber gönderdi...

Haberin Devamı

GALATASARAY ve Türk basketboluna tarihi bir not düşen ‘Avrupa Şampiyonu Kızlar’, Metin Oktay’a belki de ‘en anlamlı’ selamı gönderdi. Sarayın Sultanları, Taçsız Kral’ın parçalı formalı ölümsüz pozunu ellerindeki Avrupa Kupası’yla yıllar sonra tekrarladı. Dar rotasyona rağmen Avrupa’nın en güçlü iki ekibi Ekaterinburg ve Fenerbahçe’yi birer gün arayla devirerek Euroleague’de mutlu sona ulaşan Galatasaraylı Kızlar, soyunma odasında Hürriyet’e Metin Oktay selamı ile şampiyonluk pozunu verdi. İlk sözü F.Bahçe ile oynanan nefes kesen finalin son dakikalarında bulduğu hayati iki üçlükle takımına hayat veren Şebnem Kimyacıoğlu aldı...

Metin Oktayın kızları

Haberin Devamı

‘KARİYERİMİN ÜÇLÜKLERİYDİ’
- F.BAHÇE ile olan her maçımız büyük mücadeleye sahne olarak 5 sayının altında bitiyor. Bu çekişmeli maçta birçok kader şutu olacağını biliyordum. Kendi kendime bu tarz bir atış şansı bulursam değerlendireceğimi söyledim. Ve imkan bulunca da üst üste iki kader üçlü kullandım, çok şükür ki ikisinde de başarılı oldum. İlk üçlüğümden önce 3 dakikadır sayı üretemediğimizin farkında bile değildim... Maç sonu arkadaşlarımdan öğrendim. İkincisinde ise Cappie’nin üçlüğüyle fark 4’e inerken ‘eyvah geliyorlar’ dedik. Bryszska’nın bir adım önde olduğunu görünce şutu kullandım. Potayı görmüyordum ama o topun potanın içerisinden gireceğini biliyordum. Bazen böyle hissediyorsun o an bunu hissettim. Şut girince Sancho bana bir baktı ‘ne yaptın sen’ gibilerinden...

‘KIZLAR BİZ EUROLEAGUE’i Mİ KAZANDIK?’
EKATERİNBURG ve F.Bahçe zaferlerinde aslan payı kesinlikle Ekrem Ağabey’in, (Memnun) finallerde öyle bir maç planı yaptı ki bizler de inancımızla bu planı uyguladık. Bunun yanında takım arkadaşlarımın da büyük mücadelesi vardı. Sancho kaç tane el üstünden basket attı. Alba da onun bıraktığı yerden devam etti. Takımımız o savaşçı yapısıyla şampiyon oldu. Gözümüzü bile kırpmadan oynadık. İkinci bir şıkkımız yokmuş gibi attık basketlerimizi. Sahaya yenileceğiz diye çıkmadık kı yenilelim!
F.Bahçe maçı bitti tüm takım şoktaydık... Birbirimize soruyoruz ‘Kızlar biz Euroleague’i mi kazandık...’

Haberin Devamı

ALBA TORRENS: FENER’LE BİR RANDEVUMUZ DAHA VAR
Alba Torren, “Büyük ihtimalle TKBL finalinde F.Bahçe ile bu kez Türkiye Şampiyonluğu için savaşacağız” dedi.

8’Lİ Final’in MVP’si Alba Torrens, “Çok iyi oyunculardan kurulu çok iyi bir takımız. Euroleague’de sergilediğimiz takım oyunuyla şampiyonluğa ulaştık” dedi. Ekaterinburg’un müthiş bir takım olduğunu söyleyerek söze başlayan Torrens şöyle devam etti...

“Ekaterinburg karşısında maçı kazanmak için müthiş bir takım oyununa imza atmalıydık. Biz de en iyisini yaptık. Ve kazandık. Bugüne kadar sevinme günüydü. Şimdi ise tekrardan çalışmaya başladık. İlk olarak Botaş’a karşı oynayacağımız yarı finali düşünüyoruz. İyi çalışmalı ve oynamalıyız. ‘Şimdilik Galatasaray’dayım...’
ŞU anda yarı finali düşünüyoruz. Final geldikten sonra Fenerbahçe de gelirse çok zor bir maç olur. Şampiyonluk için savaşacağız. Şimdilik Galatasaray’dayım. Sezon ve maçlar sona erdikten sonra seneye hangi takımda veya nerede olacağıma karar vereceğim.

Haberin Devamı

SANCHO: 2. KEZ TARİHE GEÇECEĞİZ
FİNALLERDE sakatlığına rağmen forma giyen Sancho Lyttle ise duygularını şöyle anlattı... “Euroleague şampiyonluğuna ulaşırken tüm gücümüzle savaştık. Sırada Türkiye Ligi var. Türkiye Kupası ve Euroleague’den sonra onu da kazanıp tarihe tekrar geçmek istiyoruz.”

Metin Oktayın kızları

IŞIL: RAKİP KİM OLURSA OLSUN KAZANIRDIK
Finalde karşılaştıkları F.Bahçe’yi tebrik eden Işıl Alben, “Rusya’da rakibin kim olduğu önemli değildi” dedi.

KAPTAN Işıl Alben, “Avrupa şampiyonu olduğumuz için çok gururlu ve mutluyuz” dedi. 2009 yılında kaldırdıkları Euro Cup’ın ardından şimdi de Euroleague’e uzandıklarını belirten Işıl, “Rusya’da rakibin kim olduğu önemli değildi. Önemli olan bizim neler yapabilecğimizdi. 18 maç üst üste kazanan F.Bahçe’yi mağlup ettik. Onları da tebrik ediyorum. Türk basketbolu adına güzel bir maç oldu. Şimdi bu mutluluğu yaşadıktan sonra lige konsantre olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

O ANI HÂLÂ YAŞIYORUZ
NEVRİYE Yılmaz ise “Avrupa Şampiyonu olduğumuz çok mutluyuz. Bu duygunun tarifi yok. Çok mutluyuz. İnanılmaz büyük bir başarıya imza attık. Hala o anı yaşıyoruz. Takım arkadaşlarımla birlikte kupanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

ÖZYER: KADROYU BİR ARADA TUTACAĞIZ
MURAT Özyer “Necati Demirkol, Aka Gündüz Özdemir ve Lutfi Arıboğan bizle idi. Şampiyonluk pastasını İstanbul’da hazırlatıp getirmeleri ise zafere inandıklarının göstergesiydi” diye konuştu. Özyer, “Şampiyon olan bir takımın muhtemelen bir arada tutmaya gayret edeceğiz. Tabii ki oyuncuların değerleri ve motivasyonları var. Avrupa şampiyonu olan bir Galatasaray’a, çok farklı hem bireysel hem de kurumsal anlamda sponsorlukların geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Metin Oktayın kızları

MEMNUN: SEZON BAŞI İNANAMAZDIM
GALATASARAY Odeabank Koçu Ekrem Memnun, “Sezon başında bana Euroleague şampiyonu olacaksınız deseler, büyük sürpriz olur derdim“ dedi. G.Saray’ın koçu şöyle devam etti:
“Ben burada oyuncuların başarısının ön plana çıkarılmasını istiyorum. Bu oyuncular bence birer kahraman... Dürüstçe söyleyeyim, 2 sayıya düştüğü zaman da hiç ‘eyvah’ demedim. Fenerbahçe çok saygı duyduğum, iyi bir takım. İyi kadroları var. Ancak hiçbir zaman bizden, Galatasaray’dan iyi bir takım olduklarını düşünmüyorum.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!