Havanda su mu dövüyoruz?

Güncelleme Tarihi:

Havanda su mu dövüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 20:25

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam’ın talimatıyla çalışma başlatıldı. “Yasalar yeterli mi?” ve daha çok pek sorunun yanıtı aranacak.

Haberin Devamı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda yaşananların asgariye indirilebilmesi için bürokratlarına ilginç bir talimat verdi. Her sistemin belirli aralıklarla kendisini gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen İslam, yaşlı ve engelli sorunları konusunda da çözüm üretmek için başlattıkları çalışmayı Hürriyet’e şöyle anlattı:

GEREKİRSE DEĞİŞİR

“Hedef kitlelere ulaşabiliyor muyuz? Doğru argümanları mı kullanıyoruz? Yoksa havanda su mu dövüyoruz? Bütün bunları analiz etmek için tarama başlattık. Eksiklerimiz nelerdir onlara bakıyoruz. Bakanlığımızın uzmanlarından oluşan 3 ayrı grup oluşturduk. Bu gruplarla, yasalar, yönetmelikler ve stratejilerimizi tartışıyoruz. Yasaya koyduğumuz bir hükmün kadının, ailenin veya çocuğun hayatında nasıl sonuçlar doğurduğuna, yaşlılar ve engelilerle ilgili uygulamalarımızın geri dönüşüne bakıyoruz. Zihniyet dönüşümü ve bilinçlendirme dediğimiz sorunu aşmaya çalışıyoruz. Bazı konularda kadınları değil, erkekleri hedef almak, onlarla çalışmak onları ikna etmek gerekecek. Şikayetlere ve eleştirilere göre gerektiğinde hem uygulamalarımızı hem de yasalarımızı revize edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!