Ukrayna ordusu Slavyansk kasabasına girdi

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna ordusu Slavyansk kasabasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 18:01

Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde Rusya yanlısı silahlı milislerin işgal ettiği ve üs haline getirdiği Slavyansk kasabasına Kiev tarafından gönderilen askeri birliklerin girdiği duyuruldu. Bu arada Ukrayna ordusu ilk zaferini, Krematorsk ile Slavyansk kasabaları arasındaki havalimanını ele geçirerek kazandı.

Haberin Devamı

Kasabada bulunan “Ukrainskaya Pravda” gazetesi muhabiri, “Slavyansk kasabasına sayıları 500 kadar Ukrayna askerinin 50 zırhlı araç ve birkaç otobüsle giriş yaptığını görüyorum. Havadan da bir helikopter, askeri konvoya lojistik destek veriyor gibi görünüyor. Şimdilik herhangi bir direniş veya silah sesi duyulmuyor. Şehir merkezinde konuşlanan Rusya yanlısı komandoların bulunduğu noktaya iki kilometre kadar mesafe kaldı” diye bildirdi.

Ukrayna ordusu Slavyansk kasabasına girdi

UKRAYNA ORDUSUNUN İLK ZAFERİ
Ukrayna’da Silahlı Kuvvetlerin de devreye girmesiyle Donetsk bölgesinde başlatılan terörle mücadele operasyonunda ordu birlikleriyle Rusya yanlısı silahlı milisler arasında ilk sıcak temas Krematorsk ile Slavyansk kasabaları arasında yer alan havalimanında yaşandı. Ukrayna birliklerinin stratejik önemdeki havalimanını ele geçirdikleri bildirildi.

Haberin Devamı

Ukrayna ve Rus haber ajanslarının aynı anda aktardıklarına göre, üç saat kadar devam eden çatışmaların ardından Rus yanlısı silahlı gruplar dört can kaybı ve bir o kadar yaralı verdikten sonra alanı teslim etti. Operasyon sırasında tutuklanan olup olmadığı bilgisine yer verilmedi.

Unian ajansının aktardığına göre çatışmalar TSİ 15.39 civarında başladı. İlk başta havalimanı kontrol eden Rus yanlısı militanlarla Ukrayna ordusu mensupları arasında görüşmeyi andıran bir buluşma gerçekleşti. Ancak taraflar bu görüşmede hiçbir sonuca varamayınca, daha gruplar geri çekilmeden ilk silah sesleri patladı. Görgü tanıkları, Krematorsk havalimanı üzerinde kime ait olduğu bilinmeyen MİG-25 ile SU-27 savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığını bildirmişti. Alanın yakınında da üç MI-8 askeri helikopteri uçtuğu aktarılmıştı. Yerde ise birkaç zırhlı personel taşıyıcı araçlara menzilenmiş askerler bulunduğu ve belirli aralıklarla otomatik silah sesleriyle şiddetli patlamalar duyulduğu belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!