İller Bankası Balgat’a taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

İller Bankası Balgat’a taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:58

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nin olduğu araziye İller Bankası Genel Müdürlüğü inşa edilecek. Proje hakkında konuşan İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, “İller Bankası’na yakışan ve çevreci bir proje olacak” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te binlerce gösteriye ev sahipliği yapan, geçtiğimiz günlerde de tamamen yıkılan Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nin olduğu Balgat’taki araziye İller Bankası Genel Müdürlük binası inşa edilecek. Mülkiyeti İller Bankası’na ait olan yaklaşık 17 bin metrekare büyüklüğündeki araziye yapılacak olan yerleşke hakkında Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, şöyle konuştu:

ÇEVRECİ PROJE YAPILACAK

“Balgat’taki araziye İller Bankası Genel Müdürlük binası yapılacak. Şu anda mimari projeleri değerlendirme aşamasındayız. Değerlendirmelerin ardından projenin yaklaşık 1,5-2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. İller Bankası’nın birçok farklı birimi Ankara’nın farklı noktalarında yer alıyor. Bu proje sayesinde hepsini bir çatı altına toplayıp İller Bankası’na yakışan bir merkez yapacağız. Çok katlı yüksek binaların olduğu projelerin aksine, çevreye duyarlı ve yeşil alana büyük önem veren bir İller Bankası inşa edilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!