Engin'den belediye başkanları turu

Güncelleme Tarihi:

Enginden belediye başkanları turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:29

CHP İl Başkanı Ali Engin ve il yönetim kurulu üyeleri seçimleri kazanan ve koltuklarına oturan ilçe belediye başkanları turuna çıktı. Engin, ilk durak olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ziyaretinde "Görevinizi partimiz ilkeleri doğrultusunda yapacağınıza, size güvenenleri mahçup etmeyeceğinize inanıyoruz. Hizmetlere AKP'nin istismar ettiği en zayıf halkaların olduğu kesimlerden başlanmalı ve AKP istismar alanı yok edilmeli" dedi.

Haberin Devamı


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın makamında ağırladığı CHP İl Başkanı Ali Engin, Pekdaş'ı açık ara seçimi kazandığı için tebrik etti. Pekdaş'ın kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini söyleyen Engin, "Belediye başkanımıza bir kez daha başarılar diliyoruz. Görevini partimizin ilkeleri doğrultusuna göre yapacağına inanıyoruz. Kentimizi ve vatandaşları mahçup etmeyeceğine inanıyoruz. Kendisi sadece bir belediye başkanı olmayacak. Aynı zamanda kadın haklarının koruyucusu ve çevre dostu olacak. Bize oy veren milyonlarca İzmirli ve CHP de kendisine destek verecek. Ulaşım, altyapı ve sosyal projeler üretilecek. Sadece oy verenlere değil, toplumun her kesimine hizmet edecek. Belediye örgütleri farklı, parti örgütleri farklı. Belediye başkanları sadece parti üyesi olarak kalacak. Biz belediyenin icraatlarını halka anlatma ve yüceltme noktasında destek olacağız" dedi. Seçimlerde zorlu bir kampanya dönemini geride bıraktıklarını ve artık hizmet zamanının geldiğini söyleyen Engin, "Bu kentte çeşitli anlamda mağduriyet yaşayan kesimler var. Belediyenin şefkatli eli, bu insanlara ulaşmalıdır. Her kesimin sorunu var ama en zayıftan başlayarak hizmet gitmeli. AKP'nin istismar ettiği bu zayıf halkalardan başlanmalı. AKP'nin bu istismar alanı yok edilmeli. Çünkü AKP, toplumun zayıf ve yoksulların üzerine eğiliyor" dedi
Başkan Pekdaş ise, "Biz, partililerle bir arada çalışacağız. Onların gördükleri eksiklik ve yanlışlıkları bize iletmesine ihtiyacımız var. Sıkı bir takipçimiz olmalarını istiyoruz. Görev boyunca CHP'nin belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Kimseyi ayırt etmeden hizmet edeceğiz. Adaletli bir yönetim yapacağız. Demokrasilerde yetkiler farklı kurumlara veriliyor. Tek elde toplanması otoriterleşmenin önünü açar. Kurumlar birbiriyle ortak iş yapmalıdır. Bir arada çalışılmalı ve karşılıklı denetim yapılmalıdır. Ortak iş yapma kültürü gelişmelidir. Bizim farklı kamu kurumlarıyla yapmamız gereken çok iş var. Biz bu şehirde bütüncül politikayı ortaya koyacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!