Bu ilde iş fırsatları artıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu ilde iş fırsatları artıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:32

Yenibiris.com’un verilerine göre, Kayseri’de son 6 ayda iş fırsatları geçen 6 aya oranla yüzde 21 oranında artış gösterdi. Bölgede başta satış danışmanı olmak üzere 1890 kişi işe alınacak.

Haberin Devamı

Kayseri ve bölgesinde, önümüzdeki dönemde çeşitli sektörlerde istihdam edilecek 1890 kişi aranıyor. Kayseri’de en fazla eleman aranan ilk 10 sektör Perakendecilik-Toptancılık, Lojistik-Taşımacılık, Bankacılık-Finans, Yapı-İnşaat, Dayanıklı Tüketim, Eğitim, Hizmet, Mobilya, Bilişim ve Telekomünikasyon olarak sıralanıyor.

Kayseri’de yayınlanan ilanlardaki iş alanlarında ise Satış-Pazarlama başı çekiyor. En fazla eleman aranan ilk 10 iş alanı ise şöyle:

1-Satış-Pazarlama
2-Satış Sonrası Destek
3-Mühendislik
4-Kurye Teslimat
5-Satış Danışmanlığı-Tezgahtarlık
6-Şube İşlemleri
7-Mali İşler
8-Eğitim
9-Promosyon
10-Üretim

En çok iş perakendede
Kayseri’de en çok iş imkanı sunan sektör perakendecilik-toptancılık olarak öne çıkıyor. Şehir genelinde bulunan 30’a yakın alışveriş merkezi ve hipermarket şubeleri de istihdama katkıda bulunuyor. Bu sektörde en fazla aranan pozisyonlar, Satış Danışmanı-Satış Temsilcisi, Kurye, Mağaza Müdürü, Şube Temsilcisi, Promotör, Pazarlama Elemanı, Tanıtım Elemanı ve Tezgahtar olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehre gitmek isteyen de var
Kayseri’den iş başvurusu yapanların yüzde 37’si yine Kayseri’de çalışmak istiyor. Buna karşılık, başvuruların yüzde 15’inin İstanbul’daki işlere, yüzde 8’inin ise Ankara’daki işlere yapılması dikkat çekiyor.

Firmalar çalışan sayılarını artırıyor
Kayserili işverenler bu yıl eleman sayılarını artırmayı planlıyor. Mobilya firmaları da bunların arasında. 400 çalışana sahip Ladin Mobilya’nın İnsan Kaynakları Müdürü Doğan Çelebi, çalışan sayısını yüzde 25 artırmayı planladıklarını söylüyor. Doğan, bu yıl teknolojik yatırımlar yapacaklarının da altını çiziyor.

Yataş da bu yıl bölgede ve ülke genelinde işe alım yapacak firmalardan. 1200’e yakın çalışanı olan Yataş, 200’e yakın istihdam yapacak. Bölgede mobilyanın yanı sıra yatak, elektrikli makine ve teçhizat, maden sektörü ve gıda üretiminin öne çıktığını belirten İnsan Kaynakları Yöneticisi Can Özgür Yardımcı, “Bu yıl bayi ağlarımızı genişleteceğiz. Özellikle 2015’e kadar Çin ve İran’a ağırlık vereceğiz” diyor.

Haberin Devamı

14 bin kişinin çalıştığı Boydak Holding’in İK Direktörü Halit Bayhan, “2014 yılı için yaklaşık 200 beyaz yaka, 450-500 mavi yaka alımı öngörüyoruz. Mühendislik ve Mimarlık alanlarında (özellikle Bilgisayar, Endüstri, Makine, Mimarlık, İç Mimarlık gibi) nitelikli işgücü istihdamımız 2014 yılında da devam edecek. İç Anadolu Bölgesi'nde mobilya sektörü lokomotif sektör olmakla birlikte tekstil sektörü de ön plana çıkıyor” diyor.

Saray Halı & Saray Tarım ve Hayvancılık’ta ise 856 kişi çalışıyor. Firma yılın ilk 4 ayında 14 yeni kişiyi istihdam etti. İK Müdürü Tayfur Özlok, “Bölgemizde büyük sanayi kuruluşları bulunmuyor. KOBİ statüsünde ayakkabı, tarım makineleri ve hayvancılık ile bodur elma yetiştiriciliği ön plana çıkıyor” diyor.

Haberin Devamı

Desmer İletişim’in ise 3 ayrı lokasyonda 1500’e yakın çalışanı bulunuyor. Büyüme kapasitelerine paralel olarak eleman alımları yapacak olan kurumun Operasyon Müdürü Ebru Şamiloğlu, “Son 3 yılda 2 kez özel bir kuruluş ve birkaç kez de devlet kurumları tarafından İç Anadolu’da en çok istihdam sağlayan firma olarak ödüllendirildik. Bu yıl da istihdamda sektör büyümesine parelel bir artış planlıyoruz” diyor.

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özörnek, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İç Anadolu’nun en kalabalık illerinden olan Kayseri, istihdam açısından da büyük bir potansiyele sahip. Sanayinin çok gelişmiş olduğu ilde tarım ve hayvancılık da bölgenin bir diğer geçim kaynağı. Bölgenin orta konumu yüzünden bir geçiş noktasında olması üretim-imalat sektörü açısından da şehri değerli hale getiriyor.”

Haberin Devamı

Kayseri'deki iş fırsatları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!