Define aramak için girdiği mağarada kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Define aramak için girdiği mağarada kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 14:22

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde define aramak için girdiği iddia edilen mağarada kaybolan kişi, mağara içindeki alanlar genişletilip, ip hattı döşenerek sıkıştığı yerden kurtarılacak.

Haberin Devamı

Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkisinde bulunan Yarasaini Mağarası'ndaki kurtarma çalışmalarına katılan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Ekip Lideri Bilgin Türkmentepe, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK), Eskişehir Mağara Araştırma Derneği (ESMAD), Ankara Mağara Araştırma ve Kurtarma Derneği'nin katıldığını kaydetti. Mağaraya giren Ramazan Yörük'ü kurtarmak için bir AKUT, bir ESMAD, bir de UMKE gönüllüsünün kazazedenin yanına girdiğini ifade eden Türkmentepe, şöyle konuştu:

"Ekipten vücut yapısı ince olan arkadaşları tercih ettik. Mağara bir çok galeriden oluşuyor. Girişin ardından dar bir alan bulunuyor. Arkadaşlarımız dar alanı genişlettiler. Hemen ardından üçüncü galeriye ilerledik. Üçüncü galeriyi genişleteceğiz. İp hattı döşenip, o hattan sedye ile kazazedeyi bulunduğu yerden çıkartacağız. Mağaranın girişini de genişlettik. Üç noktada kırıcılarla çalışıyoruz."
Önceki gün, Mihalgazi ilçesi Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkisinde bulunan Yarasaini Mağarası'na define aramak için girdiği iddia edilen mağarada kaybolan Ramazan Yörük'ü, kurtarma çalışmaları sürüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!