Pastalı kutlu doğum sergisi açılışı

Güncelleme Tarihi:

Pastalı kutlu doğum sergisi açılışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 13:17

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hz. Muhammed’in sözlerinin yer aldığı sergi pasta kesilerek açıldı. İlçe Müftüsü Recai Albayrak, pastanın bilinen doğum günü pastası anlamında olmadığını belirterek, "Allah, yiyeceğimiz bu pastayı kendisine hizmet etmeye yönelik enerjiye dönüştürsün inşallah" dedi.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Sergi Salonu’ndaki sergi için ilçedeki bir pastane özel pasta hazırladı. Üzerinde güller bulunan ve ’Şefaat ya Resulallah’ yazan 100 kişilik pasta, Müftü Recai Albayrak tarafından kesildi. Albayrak, pastanın bilinen doğum günü pastası anlamında olmadığını söyledi. Başka bir ikramda da bulunabileceklerini, ancak ilçedeki bir pastanenin böyle bir katkı sağladığını ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:

"Bu bildiğimiz doğum yılı pastası değil. Yanlış anlaşılmaları burada izale etmek istiyorum. Özellikle basınımızın bu noktada hassas olmasını temenni ediyorum. Bu sadece ikramımızın farklı bir boyutudur. Biz bu niyetle Peygamber haftasına bir ikramla başlıyoruz. Bu niyetle ’tatlı başlayalım’ diyoruz. Allah, yiyeceğimiz bu pastayı kendisine hizmet etmeye yönelik enerjiye dönüştürsün inşallah."

Müftü Albayrak, Hz. Muhammed’in günlük hayatından devlet idaresine kadar, toplumsal hayatın her bölümünde onun engin ve evrensel düşüncelerini ve hayata yansıyan o adımlarını görmek gerektiğini de kaydetti.

Konuşmaların ardından açılışa katılanlara pasta ile birlikte gül suyu şerbeti ve tatlı ikramı yapıldı.

Sergide, Hz.Muhammed’in sözlerinin yer aldığı tabloların yanında Erdemir emeklisi Halil Alabaş’ın yaptığı Hac temalı maketler de ilgi çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!