Rusya'da 80 milyon dolar kâr etti

Güncelleme Tarihi:

Rusyada 80 milyon dolar kâr etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 12:52

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in Rusya’daki bankası olan Credit Europe Bank, 2013 yılında verdiği estetik, kürk ve turizm gibi sıra dışı krediler ile bankasına çektiği müşterilerden yaklaşık 80 milyon dolar kâr elde etti.

Haberin Devamı

Credit Europe Bank Rusya Başkanı Haluk Aydınoğlu, düzenlediği bankanın 2013 yılı faaliyet sonuçlarını anlattı. Aydınoğlu, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'na göre, 2013 yılında Credit Europe Bank'ın net karının 2 milyar 900 milyon ruble (yaklaşık 80 milyon dolar) olarak gerçekleştiğini belirterek bankanın mevduat hacminin ise yüzde 24,6 oranında büyüdüğünü söyledi.

Aydınoğlu, “2013 yılı sonuçları beklentilerimizi karşıladı ve net kârımızı artırdık. Aslında kürk kredisi, estetik kredisi gibi çeşitli ürünlerimizde çok büyük bir business artışı beklemiyorduk. Oradaki asıl beklentimiz müşteri sayısını artırmaktı. Bizim modelimiz çok basit aslında. Müşteri ile değişik alanlarda değişik mecralarda ufak krediler ile tanışalım, daha sonra o müşterilerle defalarca tekrar, tekrar çalışalım. Biz bunu da yaklaşık 2004 yılından bu yana böyle yapıyoruz. Başta elektronik eşyalara kredi verdik, ama onların beli bir doymuşluğu oldu ve sonra o dediğimiz alanlara girdik. Açıkçası geçen yıl özellikle turizm sektörü beklentimizi çok karşıladı. Hiç beklemediğimiz rakamlara bile çıktık. Hem ufak da olsa Türk turizmine katkıda da bulunduğumuzu tahmin ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

RUSYA ULUSAL ÖDEME SİSTEMİNE DAHİL OLACAĞIZ

Son dönemlerde batının yaptırımları sonucu özellikle Visa ve Mastercard’ın bazı Rus bankalarının hizmeti durdurduğunu açıklaması sonrası gündeme gelen Rusya’nın kendi ulusal ödeme sistemi ile ilgili çalışmalar konusunda ise Aydınoğlu şunları söyledi:

“Biz Rusya’da ilk 50 banka arasındayız ama bireyselde özellikle ilk 20 banka arasındayız. Hatta kredi kartlarında daha da iyiyiz. Şu anda bu sistem bir tartışma halinde günün sonunda böyle bir sistem olursa biz de buna katılacağız. Bunun nasıl nihai bir şekle gireceğine bakıp ondan sonra katılmak daha doğru. Yani belki ilk banka olmayacağız, o buradaki devlet bankalarının görevi, ama onun içinde tabi olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!