Phelps havuza dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Phelps havuza dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 11:55

Eski ABD'li yüzücü Phelps'in, 24-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Arena Grand Prix'sinde yarışmasının beklendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ABD Yüzme Federasyonu, 22 madalyayla "olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu" unvanının sahibi eski ABD'li yüzücü Phelps'in, 24-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Arena Grand Prix'sinde yarışmasının beklendiğini açıkladı.

ABD Yüzme Federasyonu'nun (USA Swimming) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2012'nin ağustos ayında aktif spor hayatını noktalama kararı alan Phelps'in, 24-26 Nisan'da ülkesinin Arizona eyaletinin Mesa kentinde düzenlenecek ulusal çaptaki Arena Grand Prix'sinde boy göstermesi bekleniyor.

28 yaşındaki Phelps, Ryan Lochte, Matt Grevers ve Katie Ledecky gibi önemli yüzücülerin de katılacağı Skyline Aquatic Center'daki etkinliğin ilk gününde, erkekler 100 metre serbest ve 100 metre kelebek, ikinci gününde ise 50 metre serbest kategorilerinde mücadele edecek.

2012 Londra Olimpiyatları'nda boynuna taktığı 4 altın ve 2 gümüş madalyayla toplam madalya sayısını 22'ye çıkararak, Rus cimnastikçi Larissa Latynina'nın 18 madalyalık olimpiyat rekorunu geride bırakan Phelps'in bu kararı, yeniden havuzlara dönmesi ve katılmayacağını söylediği 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışma ihtimalini de gündeme getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!