Kayserispor'un önlenemeyen düşüşü

Güncelleme Tarihi:

Kayserisporun önlenemeyen düşüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 11:57

Spor Toto Süper Lig'de sezona Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlayan Kayserispor, ligin bitmesine 5 hafta kala son sırada yer alarak, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, 1973-1974 sezonunda ilk defa yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de bu yıl 19. kez mücadele ediyor. 2004-2005 sezonundan itibaren aralıksız olarak son 10 sezondur Spor Toto Süper Lig'de yer alan Kayseri temsilcisi, son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla taraftarının yüzünü güldürürken, bu sezonun geride kalan 29 haftasında hedeflediği başarıya ulaşamadı.


Nobre, Jaja bekleneni veremedi
Geçtiğimiz sezonu Hırvat teknik adam Robert Prosinecki'nin takımın başına gelmesinin ardından 15. sıradan 5. sıraya yükselerek, tamamlayan sarı-kırmızılılar yeni sezona da bu kadrosunu koruyarak, büyük umutlarla başlamıştı. Nobre ve Jaja gibi önemli oyuncularla takımı daha da güçlendiren Kayseri temsilcisinde hedef Avrupa kupalara olarak belirlenmişti.

2011-2012 sezonunda forma giydiği Trabzonspor'da oynadığı futbol ve attığı güzel gollerle futbolseverlerin unutamadığı Jaja'nın, Kayserispor macerası uzun sürmedi. Sarı-kırmızılı ekipte 10 maça çıkıp 3 gol atan Brezilyalı oyuncuyla, ligin devre arası gelmeden yollar ayrıldı.

Türkiye'de daha önce Fenerbahçe, Beşiktaş ve Mersin İdmanyurdu'nda büyük başarılara imza atan ve "100'ler kulübü"ne giren Mert Nobre, yeni takımı Kayserispor'da bekleneni veremedi. Nobre, geride kalan haftalarda 23 maçta 3 kez ağları havalandırabildi.


Teknik adamlar değiştirildi
Kayserispor'da geride kalan 29 haftada iki teknik adamla yollar ayrıldı. Sezona teknik direktör Robert Prosinecki ile başlayan sarı-kırmızıllar, Prosinecki'nin iki kere istifasının ardından ligin devre arasında takımı Portekizli Domingos Paciencia'ya emanet etti. Kayseri'da 7 maçta takımın başında sahaya çıkan Paciencia'nın da alınan kötü sonuçların ardından görevine son verildi. Paciencia'nın ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı takımı antrenör Cüneyt Dumlupınar ile kulübün alt yapı antrenörlerinden Ertuğrul Seçme çalıştırıyor.


Kümede kalması mucizelere bağlı
Geride kalan 29 haftada topladığı 25 puanla ligin son sırasına demir atan Kayserispor'un kümede kalması için rakiplerinin kaybetmesi, kendisinin de kazanması gerekiyor. Ligin 28. haftasında taraftarı önünde küme düşme hattındaki rakibi olan Çaykur Rizespor'a 2-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla büyük fırsatı kaçırdı. Rakibini mağlup etmesi halinde puanı 28'e yükselecek olan Kayserispor, sahadan mağlup ayrılınca ligin bitmesine 5 hafta puan farkının yanı sıra büyük moral kaybı da yaşadı.

Sezona Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlayan daha sonra haftalar ilerledikçe hedef küçültülen sarı-kırmızılı ekipte kalan 5 haftada kendisinin ve rakiplerinin alacağı sonuçlar ligde kalıp kalmayacağını belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!