Almanya'da kene uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada kene uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 11:29

Almanya’da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kene ısırması vakaları da görülmeye başlandı.

Haberin Devamı

Almanyada kene uyarısı
Ülkenin kene haritasını çıkaran Robert Koch Enstitüsü (RKI) uzmanları kene ısırmaları konusunda en riskli bölgelerin başta Baden-Württemberg olmak üzere ülkenin güneyinde bulunduğunu açıkladı.

Almanya’da 142 risk bölgesinin tamamını aktualize eden RKI, güney eyaletleri haricinde şu eyaletlerde de kene tehlikesine işaret etti: Orta Hessen (Marburg-Biedenkopf bölgesi), Saarland (Saar-Pfalz bölgesi), Rheinland-Pfalz (Birkenfeld bölgesi) ve Saksonya (Vogtlandkreis bölgesi).

ÖLÜME YOL AÇABİLİR

Kene ısırmalarının beyin iltihabı veya omuriliklerde tehlikeli zedelenmelere neden olabileceğini hatta ölüme yol açabileceğini dikkat çeken uzmanlar, kenelere karşı en iyi korunma yönteminin aşı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Özellikle Baden-Württemberg Eyaleti'nde yaşayan, çalışan veya buraya tatile gidenlerin keneler konusunda dikkatli olmaları ve tedbirli davranmaları tavsiye edildi.

MUTLAKA DOKTORA GİDİN

Kene ısırmasından sonra 20 gün içinde nezle benzeri belirtilerin ortaya çıktığını ardından da yüksek ateş ve halsizlik geldiğinin altını çizen uzmanlar, bu tür durumlarda derhal bir doktora başvurulmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!