Rufus Wainwright İstanbul'a yerleşsin

Cuma akşamı iki muhteşem konserle hafta sonuna başladım. Önce Cemal Reşit Rey’de Natacha Atlas konserine gittim. Sanatçının önceki senelerdeki verdiği İstanbul konserlerine nazaran daha ağır bir konser mekânında sahne alacak olması, hayalimdeki Natacha Atlas’ın performansını daha da ciddi bir havaya dönüştürdü.

Haberin Devamı

Rufus Wainwright İstanbula yerleşsin

Sahneye belindeki zilleriyle çıkan yanık sesli sanatçı ilk birkaç şarkı boyunca üzerindeki ciddiyeti atana kadar izleyicilerle temas kurmaksızın şarkılarını birbiri ardına söyledi. Natasha Atlas sanırım buzlarını ekibinde kendisine eşlik eden Erkan Tekçi ile birlikte söylediği Pir Sultan Abdal türküsüyle kırdı. Erkan Tekçi’nin kuvvetli vokalinin yanı sıra ney performansı da gerçekten konserden sonra aklımda kalanlardandı. Natacha’nın ekibindeki tüm müzisyenler bir bir şarkılarda kendi sololarını yaparak Natasha’ya da bolca oryantel dansları için imkan verdi.

Haberin Devamı

Konser süresince Arapça, Fransızca, İngilizce hatta Türkçe şarkılar söyleyen Natacha, konserin ortalarına doğru daha da rahatladı, şarkıların hikâyelerini anlatmaya başladı, Türkiye’de olmasından ötürü ne kadar mutlu olduğunu söyledi. Konser bitişinde uzun süre ayakta alkışlanan Atlas, ısrarlara daha fazla karşı koymayıp bis için sahneye geri geldi. Konser çıkışında cd’lerini imzalamak için fuaye alanına gelen şarkıcı, onu bekleyip albüm imzalatmak isteyen hayranlarıyla sohbet etti, fotoğraflar çektirdi. Özellikle bu anlardaki içtenliği, samimiyeti, her albümünü ince ince anlatması, sevenleriyle sohbet etmesi benim de çok hoşuma gitti. Aslında kalıp kendisiyle biraz laflamak istesem de Küçük Çiftlik Parkı’nda Rufus Wainwright bizi bekliyordu.

Rufus Wainwright İstanbula yerleşsin

CRR’den çıkıp hızlı adımlarla gecenin esas konserine yetiştik. Avea Escape To Music kapsamında Küçük Çiftlik Parkı’nda konser verecek olan Rufus Wainwright biz mekâna girdiğimizde henüz sahneye çıkmıştı.

Bir önceki İstanbul konserini kaçırdığım için Wainwright’ın bu konseri benim için daha da bir önem arz ediyordu. Bütün gece boyunca piyanosuyla gitarı mekik dokuyan Rufus Wainwright’in o harika sesi, konserin bir nevi stand-up formatında olması gerçekten muhteşemdi. Büyük laflar etmekten çok haz etmem ama son senelerde gittiğim en iyi konserdi diyebilirim.

Haberin Devamı

Rufus Wainwright İstanbula yerleşsin

Aslında her konserde olan bir gerçek bu sefer de kendini gösterdi. Konserde sahneye çıkan sanatçıyı iyi bilen, onu tanıyan ve şarkılarına eşlik eden bir izleyicinin oluşturduğu kalabalık her daim o konseri olduğundan daha da yukarlara taşıyor. Küçük Çiftlik Parkı’ndaki Rufus konseri izleyenler bu konseri uzun süredir beklediğini nerdeyse her şarkıda Rufus’a eşlik ederek geceyi daha da unutulmaz bir ana dönüştürdüler.

Rufus Wainwright İstanbula yerleşsin

Özellikle Rufus’un konserde kanserden kaybettiği annesine yazdığı ‘Martha’yı enstrümansız söyleyişi sanırım hiç aklımdan çıkmayacak. Kendisinden önce sahne alan kardeşi Lucy Wainwright ile ‘Me And Liza’ şarkısında sahnedeki parodi halleriyse konserin bir diğer aklımda kalan anlarındandı.

Haberin Devamı

Rufus Wainwright İstanbula yerleşsin

Konser tamamlandığında bis için sahneye geri gelen Rufus, kız kardeşi Lucy’yi de sahneye çağırarak meşhur ‘Hallelujah’ cover’ını birlikte söyledi ve hepimizi mest etti. Tüm konser bu yazacağım yazıyı kafamda evirip çevirirken, bir yandan da sanki müzikle tüm sorunların aşılabileceğine dair engin fikirler aklımdan geçti durdu. Galiba gerçekten müzikle her sıkıntıya çözüm, her derde deva bulunabilir, dünya da barış hüküm sürebilir. En azından ben Rufus Wainwright konseri boyunca bu hislere çok yakındım. Keşke Rufus Wainwright her sene konsere gelse hatta İstanbul’da yerleşik düzene geçse, hepimize enerjisinden, neşesinden bir parça aktarsa ne güzel olurdu.

Haberin Devamı

(Konser fotoğrafları için Güvenç Güres’e teşekkür ederim.)

KONSER FISILTILARI

Her yazıda nerdeyse bir konser haberiyle geliyorum. Bu sefer de sizlere oldukça orijinal bir festival haberim var. ‘SunSplash Festival’ adından da çağrışım yapılacağı gibi güneşle denizin bir araya getirdiği butik bir festival olarak müzik severlere farklı bir müzik keyfi yaşatmayı amaçlıyor.

Rufus Wainwright İstanbula yerleşsin

Bodrum’un Aspat koyunda 2-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan festivaldeki sanatçı listesi de oldukça kabarık. Listedekiler ; Zara McFarlane, Osunlade, Gilles Peterson, Karizma, Phil Asher, Rainer Trueby, Mark de Clive- Lowe, Patrick Forge, William Adamson, Alex Attias, LeFtO, Manasseh, Can Tanca, Oojami, Kev Beadle, The Mighty Zaf, Ruben Estevez, Ahu, Kaan Duzarat, djsoulprovyder, Cengiz Uluşahin, Ertan Kurt,YEK olarak sıralanıyor. Yazın alternatif bir tatil ve müzik festivali arayanlar için daha iyi bir program düşünemiyorum.

Haberin Devamı

KARIŞIK KASET

Yeni bir ay ve yepyeni bir Karışık Kaset listesi ile karşınızdayım.

Diğer aylarda da olduğu gibi bu ayın Karışık Kaset listesi sadece burada yazdığım şarkılarla kısıtlı olmayacak. Nisan ayının sonuna kadar yeni şarkılarla güncelleyeceğim listeyi Spotify’da da Karışık Kaset By Nisan 2014 adıyla oluşturdum. Özellikle listedeki TIAAN’a dikkat, kendisi nefis bir yeni keşif.

Keyifli dinlemeler…

1)Haim- If I Could Change Your Mind (Delorean Remix)

2)5 Seconds Of Summer – She Looks So Perfect

3)Chris Brown feat. Lil Wayne, Tyga – Loyal

4)Christina Perri – Human

5)Sam Smith – Money On My Mind (MK Remix)

6)Ellie Goulding – Beating Heart

7)Avicii – Lay Me Down

8)Sapan – Yersiz Sonbahar

9)Tori Amos – Trouble’s Lament

10) TIAAN – Dive Deep

11)Electric Guest – This Head I Hold

12)Housse de Racket – Roman

13)Grizfolk – The Struggle

14)Dwntwn – Til Tomorrow

15)MS MR – Fantasy (Nicita Remix)

16)Tiesto – Red Lights

17)Miley Cyrus – Adore You (Cedric cervus Remix)

18)Rixton – Me And MyBroken Heart

19)Demi Lovato – Neon Lights

20)Aloe Blacc – The Man

21)Klingande – Jubel (Original Mix)

22) Lady Gaga – G.U.Y

23)Paramore – Ain’t It Fun

24)SOHN – Lessons

25)Black Lips – Smiling

26)Ingrid Michaelson feat Greg Laswell - Wonderful Unknown

Yazarın Tüm Yazıları