'Ragbinin gelişebileceğine inanıyorum'

Güncelleme Tarihi:

Ragbinin gelişebileceğine inanıyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 12:27

Uluslararası Ragbi Birliği (IRB) Başkanı Bernard Lapasset, Türkiye'de, doğru strateji ve yatırımlarla ragbinin gelişebileceğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Lapasset, Antalya'nın Belek beldesinde geçen hafta düzenlenen 12. SportAccord Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "Türkiye, ragbide gitgide gelişen bir ülke. Her geçen yıl daha fazla oyuncu yetişiyor ve yeni müsabakalara evsahipliği yapıyor. Son olarak Türkiye'de geçen yıl uluslararası bir maç da oynandı" dedi.

"Tam bir spor ülkesi" olan Türkiye'de, doğru strateji ve yatırımlarla ragbinin gelişebileceğine inandığını dile getiren Lapasset, "Türkiye, Avrupa Ragbi Birliği'nin (FIRA) bir üyesi. IRB ile yapılacak işbirliği sayesinde Türkiye'de yeni formatlarda yeni yarışmaların düzenlenmesinin önü açılacaktır" diye konuştu.

"Türkiye'de ragbi sporunu daha fazla kişiye ulaştıracağız"

Ragbinin gelişimine katkı sağlamak için Türkiye'deki genç nesile ulaşmaya çalışacaklarını ifade eden Lapasset, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de ragbiyi öncelikle küçük yaşlardaki çocuklara ulaştırarak, ülkede daha fazla kişiye bu sporu tanıtmaya çalışacağız. Ardından aşama kaydettikçe Türkiye'de yeni turnuvalar düzenlenmesine sıcak bakabiliriz. Yedişer kişilik takımların mücadele ettiği "Rugby Seven", 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda, ardından 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yeni bir branş olarak yer alacak. Ragbi belki de Türk halkı için mücadele edilecek yeni bir olimpik spor haline gelecek."

"Türkiye'de ragbinin gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz"

SportAccord Kongresi'nin tüm federasyon yetkilileri için verimli bir organizasyon olduğunu hatırlatan Lapasset, bu vesileyle Türkiye'de ragbinin gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Kongrenin tüm temsilciler için yararlı geçtiğini ifade eden Lapasset, "SportAccord Kongresi'ne katıldığımız için çok mutluyum. Burada tüm federasyonların yetkilileriyle bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunduk. Bu sayede ragbinin tanıtımını yaparak daha fazla ülkeye ulaşmayı hedefledik. Kongreye evsahipliği yapan Türkiye de bu ülkelerden biri. Türkiye'de ragbinin gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!