Bakırköy'de eski milletvekili Adnan Yıldız'a saldırı

Güncelleme Tarihi:

Bakırköyde eski milletvekili Adnan Yıldıza saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:52

Bakırköy'de eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Yıldız'ın eşi, kızı ve saldırganlardan biri hayatını kaybetti. Adnan Yıldız ve oğlu ise yaralandı. Hayatını kaybeden anne ve kızın cenazesi, ölen saldırganın cenazesiyle aynı araca konunca ailenin yakınları büyük tepki gösterdi. Saldırının nedeninin ise Adnan Yılmaz'ın yanında bulunan döviz çantası olduğu ortaya çıktı. Saldırı dakikalarca sürdü.

Haberin Devamı

BAKIRKÖY'DE OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Olay Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde dün saat 09.00 sıralarında meydana geldi.

Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ailesiyle birlikte aracına bindikten hemen sonra yolları motosikletli 2 kişi tarafından kesildi. Motosikletteki silahlı 2 kişinin ateş açması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, Yıldız'ın eşi Firuze ve kızı Betül isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Motosikletli saldırganlardan biri de olay yerinde öldü. Eski milletvekili Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ile diğer saldırgan ise yaralandı. Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız hastaneye kaldırılırken saldırganların üzerinden kimlik çıkmadığı öğrenildi.

BİR HAFTADIR KEŞİFTELER
Mahallelinin iddiasına göre, saldırganlar bir haftadır Adnan Yıldız’ın evinin çevresinde motosikletle dolaşıp keşif yapıyorlardı. Hatta mahalleli motosikletin sessinden rahatsız olduğu için bazen tek başına, bazen de iki kişi geçen motosikletlileri uyarmıştı. Ancak polise ulaşan bu yönde bir şikâyet olmamış. Bir başka iddia da, Betül Yıldız evinin etrafından sürekli dolaşan iki kişiden şüphelenmiş ve babası Adnan Yıldız’a söylemişti. Ancak Adnan Yıldız herhangi bir girişimde bulunmamış.

SALDIRGANLAR ÇANTAYI ALMAK İSTEDİ
Adnan Yıldız'ın Zeytinburnu'nda döviz bürosu ve kuyumcu dük kanı olduğu belirtilirken saldırganların hedefinde Yıldız'ın yanındaki çanta olduğu öne sürüldü.

ÇANTAYI VERMEK İSTEMEDİ
Yıldız'ın silahını çekerek çantayı vermek istemediği saldırganların da silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk olarak 35 yaşındaki Betül Yıldız'ın vurulduğu kaydedildi. Adnan Yıldız'ın oğlu Kamil Yıldız'ın yaraladığı ikinci saldırganı öldürmek istediği bu sırada araya giren vatandaşların "Konuşturulur, öldürme" uyarıları üzerine bundan vazgeçtiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

ÇANTADA 300 BİN DOLAR
Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili ortak çalışma yürütüyor. Zeytinburnu'nda döviz bürosu bulunan eski milletvekili Yıldız'ın yanındaki çantada 300 bin dolar olduğu, silahlı saldırının gasp amacıyla gerçekleştirildiğinin düşünüldüğü belirtildi.

Yıldız'ın, akşamları döviz bürosunu kapatırken paraları çantayla evine getirdiği, sabahları da yeniden iş yerine götürdüğü öğrenilirken, saldırganların Yıldız'ı bir süredir takip etmiş olabilecekleri kaydedildi. Saldırganların kullandığı ve olay yerinde bulunan ruhsatsız pompalı tüfek ile tabanca da incelemeye alındı. Biri ölen, diğeri de yaralı ele geçirilen iki saldırganın "yağma" ve "adam yaralama" gibi suçlardan emniyette kayıtları olduğu belirlendi. Öte yandan, olay yeri inceleme ekipleri, saldırının düzenlendiği noktanın yakınındaki bahçe ve yollarda mermi çekirdeği aradı. Güvenlik şeridiyle trafiğe kapatılan sokak, çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar trafiğe açıldı. Sokak, ayrıca belediyeye ait yıkama aracıyla temizlendi.

Haberin Devamı

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

İçinde 300 bin dolar bulunan çantayı gasp etmek amacıyla saldırıyı düzenleyen 2 şüpheli "suç makinesi" çıktı. Yaralı olarak hastanede tedavisi devam eden ve hayati tehlikeyi atlatan Mehmet Beşir Artukoğlu’nun hırsızlık suçundan daha önce 8 kez yakalandığı öğrenildi. Artukoğlu’nun emniyet kayıtlarında 3 farklı isimle bulunduğu tespit edildi. Üzerinde hiç kimlik taşımadığı öğrenilen Mehmet Beşir Artukoğlu’nun, daha önce polise K.H., M.A. isimleri ile gerçek ismi olan Mehmet Beşir Artukoğlu isimlerini verdiği öğrenildi. Polis, Artukoğlu’nun gerçek kimliğini annesine teşhis ettirerek ortaya çıkardı.

ÖLEN DE SABIKALI

Olayda hayatını kaybeden Mehmet Doğu Yeşilel’in de daha önceden polis tarafından gözaltına alındığı ve 4 kez polise geliş kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Yeşilel’in suçları arasında hırsızlık ve adam yaralama bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

UCU KESİK AV TÜFEĞİ VE TABANCA KULLANMIŞLAR

Yapılan soruşturmada, saldırganların olayda ucu kesilmiş bir av tüfeği ile bir tabanca kullandıkları tespit edildi. Bu silahlar ile birlikte olayda kullanılan toplam 1 tüfek ve 3 tabancanın balistik incelemesi polis kriminal laboratuvarında devam ediyor.

GÜVENLİK KAMERALARI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ İDDİASI
Bu arada mahalleli, bir kaç gündür motosikletli kişilerin sokakta ifade ederken yine bir süre önce Adnan Yıldız'ın evinin hemen yanında bulunan çocuk yuvasına giren kişilerin güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikleri öne sürüldü.
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da olay yerine gelerek bilgi aldı. Bülent Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çok üzücü olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

AYNI ARACA KOYMAYIN TEPKİSİ
Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından yaşamını yitirenlerin cenazeleri Bakırköy Belediyesine ait bir araçla alındı. Saldırganların kurşunlarıyla yaşamını yitiren anne ile kızının cenazesinin öldürülen saldırganla aynı araca konulmak istenmesine Yıldız ailesinin yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine saldırganın cenazesi başka bir araçla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ
Saldırıyı duyarak olay yerine gelen Adnan Yıldız'ın bazı yakınları fenalık geçirdi. Bu kişilere, evin önünde bekletilen ambulanslarda müdahale ediliyor. Olayda yaralanan eski milletvekili Adnan Yıldız'ın da hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Yıldız'ın, Bakırköy'de döviz bürosu bulunduğu ve olayın gasp amaçlı gerçekleşmiş olabileceği kaydedildi. Olaydan sonra kaçan motosikletli diğer saldırganın yakalanması için bölgede çalışma başlatıldığı bildirildi. Öte yandan, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da olay yerine gelerek, saldırıyla ilgili bilgi aldı.

DURUMLARI İYİ

Haberin Devamı

Yaralanan eski Anavatan Partisi Milletvekili Adnan Yıldız ile oğlu Kamil Yıldız, yaklaşık 4,5 saat süren ameliyat geçirdi. Göğsüne isabet eden kurşunla yaralanan eski vekil Adnan Yıldız ile elinden yaralanan oğlu Kamil Yıldız, saat 15.00 sıralarında girdikleri ameliyattan saat 19.30 sıralarında çıktılar. Baba-oğlun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ
İstanbul'da sabah saatlerinde meydana gelen 3 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"15.04.2014 günü saat 08:40 sıralarında Bakırköy Kartaltepe Mahallesi, Boztepe Sokak No: 47 önünde, Zeytinburnu ilçesinde döviz bürosuna gitmek için içerisinde döviz bulunan çantasıyla, ikametten kızı Betül Yıldız ile birlikte çıkan 18. Dönem Eski Milletvekili Adnan Yıldız, araca bineceği esnada, 2 şahıs tarafından silahlı gasp edilmek istenilmiş ve karşı koyması üzerine çıkan silahlı çatışmada, eşi Firuze Yıldız, kızı Betül Yıldız ve gaspa teşebbüs edenlerden bir şahıs olay yerinde yaşamını yitirmiştir. Diğer taraftan Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ve gaspa teşebbüs eden diğer şahısta yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır."

ADNAN YILDIZ KİMDİR?

Adnan Yıldız, 17. Ve 18. Dönem Milletvekili olarak Meclis’te görev almıştı. Eski Anavatan Partisi Milletvekili Yıldız, suç örgütü lideri Nuri Ergin’in kendisinden zorla 100 bin dolar istediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Yıldız, bir dönem Zeytinburnu Spor Kulübü başkanlığı yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!