1 Mayıs Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs Cumhuriyet Meydanında kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 09:51

ANTALYA’da 1 Mayıs, 20 yıl aranın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanacak. KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Antalya Valiliği’ne 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamak için yaptıkları başvurunun kabul edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Antalya’da 5 Şubat tarihli valilik kararıyla Cumhuriyet Meydanı, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine açıldı, 1 Mayıs kutlamaları 20 yıl sonra meydana döndü. KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Antalya Valiliği’nin Aydın Kanza Parkı, Güllük Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı şeklinde belirlediği yürüyüş güzergahını 1 Mayıs’ta kullanmak için yaptıkları başvuruya olumsuz cevap gelmediğini kaydetti. KESK, DİSK ve TMMOB olarak Antalya’da 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili çalıştıklarını, bu hafta için Türk-İŞ gibi diğer sendika ve konfederasyonlara da çağrı yapacaklarını kaydeden Ayar, "1 Mayıs’a daha süre var. Valilik kararı değişir mi bilemiyoruz ama Antalya’da bu yıl 1 Mayıs’ı Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacağız" dedi.

DİSK’in eski Akdeniz Bölge Temsilcisi Matoş Gonca, Antalya’da 12 Eylül askeri darbesiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nın uzun yıllar toplantı ve gösteri yürüyüşlerine kapatıldığını söyledi. Sadece 1993 ve 1994 yıllarında iki yıl üst üste Türk-İş’le birlikte düzenledikleri 1 Mayıslarda Cumhuriyet Meydanı’na izin verildiğini aktaran Gonca, sonrasında meydanın yine kapatıldığını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!