Yolsuzluk eylemine hükümeti aşağılamak soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzluk eylemine hükümeti aşağılamak soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:52

17 Aralık’taki Büyük Rüşvet Operasyonu’nun ardından Antalya’da ‘Emek ve Demokrasi Güçleri’ tarafından 26 Aralık’ta organize edilen eyleme katılanlar hakkında savcılık ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni aşağılamak’ suçundan soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz, ifadeye çağırılan isimlerin ağırlıklı olarak üniversite öğrencileri olduğunu anlattı. Gürgöz, şunları söyledi: “Polis sorgusunda, 'Yolsuzluk Yolunuz, İstifa Sonunuz Olacak' yazılı pankart ve sloganlar soruldu. Bir de soruşturmaya temel oluşturan 'Başbakan ve hükümet aleyhine slogan attın mı?' sorusu yöneltildi. Savcılık soruşturmayı Türk Ceza Kanunu'nun 'Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçunu düzenleyen 301'inci maddesi uyarınca başlatmış. Eylem Anayasal hak çerçevesinde değerlendirilmeli. Daha önce savcılar tarafından soruşturma konusu edilmeyen basın açıklamaları, istisnasız soruşturmalara konu ediliyor."

Kırklareli’ne bir soruşturma daha
KIRKLARELİ'de, 1 Haziran gecesi Gezi eylemlerine katıldığı iddiasıyla yargılanan 169 kişi hakkında yeni bir soruşturma için ifadeye çağrıldı. Avukat Emrah Arslan, “1 Haziran'da gündüz yürüyüş yapan kişiler hakkında zaten bir dava vardı. Aynı günde yapılan 2 eyleme katılan herkese iki dava açmaya başladılar” dedi. Dosya şu an soruşturma evresinde ve henüz açılmış bir dava yok.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!