Taksim düğümü

Güncelleme Tarihi:

Taksim düğümü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:52

Sendikalar 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı (Emek ve Dayanışma Günü) Taksim Meydanı’nda kutlamak istiyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise “Taksim için resmi başvuru yapılmadığı için resmi cevap vermediklerini” söylese de dün görüştüğü sendika temsilcilerinin önüne başka meydan önerileri koydu.

Haberin Devamı

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) temsilcileri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim'de kutlamak için dün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaklaşık 2 saat görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “1 Mayıs’ı barışçıl şekilde ve hiç kimsenin burnu kanamadan Taksim’de kutlamak istiyoruz” dedi. Beko şunları söyledi: “Geçen yıl adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edildi. Geçen yıl yaşananları bu sene kesinlikle istemediğimizden dolayı biz İstanbul’da 1 Mayıs 1977’de katledilen 37 işçi arkadaşımızın anısına 1 Mayıs’ta Taksim’de olmamız gerektiğini kendilerine söyledik. Önümüzdeki günlerde görüşerek, konuşarak, biz son dakikaya kadar Taksim’in açılacağı umuduyla, 1 Mayıs gününü kutlamaktan yana olduğumuzu ilettik.”

İKİ ANMA TÖRENİNE İZİN VAR

Vali Mutlu ise kendilerine 1 Mayıs ile ilgili komite tarafından yapılmış resmi bir başvuru olmadığı için resmi bir cevap vermediklerini söyledi. Kutlamalar için Yenikapı’yı gösteren Mutlu, şunları söyledi: “Taksim Anıtı’nda ilgililerin katılımıyla çelenk konulmasının çok değerli, anlamlı olduğunu özellikle ifade ettim ve bu seremoninin gerçekleştirilmesini istirham ettim. Kazancı Yokuşu’nda ölen işçileri de rahmetle anıyorum. Kazancı Yokuşu’nda da anmak için bir seremoninin düzenlenmesini, bir hazırlık yapılmasının iyi olacağını, bu konuda bizim de destek vereceğimizi söyledim. Dolayısıyla, anıta çelenk koyma ve Kazancı Yokuşu’nda anmanın açık olacağını söyledim. Taksim Meydanı’nda miting yapılmasına gelince, artık İstanbul’da yeni bir dönemin başlatılmış olduğunu ve sosyal hayatın, kamu düzeninin daha iyi yürütülmesi için Avrupa Yakası’nda Yenikapı ve Anadolu Yakası’nda Maltepe’deki miting alanlarının bu tür talepler için emirlerinde olduğunu söyledim. Geçen yıl Kazlıçeşme için yaptığımız öneriyi Yenikapı için teklif ettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!