Ortaokullar matematiği seçti

Güncelleme Tarihi:

Ortaokullar matematiği seçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:52

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, ortaokullarda birinci eğitim öğretim yılının sonunda en çok tercih edilen seçmeli dersler, sırasıyla matematik, yabancı dil ve Kuran-ı Kerim oldu.

Haberin Devamı

Bu dersleri, Spor ve Fiziksel Etkinlikler, Hz. Muhammed’in Hayatı, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersleri izledi. Bakanlığın 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci dönem itibariyle ortaokullarda seçmeli ders sayısı 66’ya yükseldi. Bu dersleri alan toplam öğrenci sayısı 5 milyon 960 bin 826 olarak belirlendi. Bu dönem sonu itibariyle seçmeli dersleri alan öğrenci sayılarını gösteren istatistiklerden derlenen bilgilere göre, en çok tercih edilen seçmeli ders 879 bin 335 öğrencinin tercih ettiği matematik uygulamaları dersi oldu. Matematiği, 851 bin 641 öğrenci tarafından seçilen yabancı dil uygulamaları izlerken, 682 bin 522 öğrencinin seçtiği Kur’an-ı Kerim seçmeli dersi üçüncü sırada yer aldı. Dersler arasında en az seçilen ders 16 öğrencinin seçtiği Braille Türkçesi oldu. Ardından sırasıyla, 21 öğrenci tarafından seçilen Braille matematiği, 25 öğrencinin seçtiği Türk Sanat Müziği geldi. Braille Türkçe seçen öğencilerin 13’ü Denizli’deki okullarda bulunurken, 3’ü Konya’daki okullardan seçimini yaptı. Braille Matematik dersini seçen öğrencilerin ise tamamının Denizli’den olduğu belirlendi. Türk Sanat Müziği seçmeli dersini alan 25 öğrenciden 3’ü Aydın’daki okullardan, 22’si İzmir’deki okullardan oldu. AA

Haberin Devamı

Alternatif tıp seçmeli ders

HACETTEPE Üniversitesi alternatif tıbbı bünyesine alarak Eczacılık Fakültesi’nde ‘Homeopati’ seçmeli dersler arasına girdi. 2’nci Uluslararası Homeopati Konferansı, Hacettepe Üniversitesi’nde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, alternatif tıpla ilgili şunları söyledi: “Dünya nüfusunun yüzde 20’si baş ağrısı, yüksek ateş, soğuk algınlığı, bronşit, diyabet, hipertansiyon, depresyon gibi hastalıkların tedavisinde homeopatik ürünler kullanıyor. Hacettepe Üniversitesi global pazarda payı ve önemi her geçen gün artan alternatif tıbbı kapsamına aldı. Modern tıp deyince ne anlıyoruz? İnsan 40 veya 60 kilo diye bakılacak teneke kutu değil. Doğu ile Batı tıbbının en önemli farkı bu bakışta ortaya çıkıyor. Batı insanı bir kutu gibi görürken Doğu, insana odaklı tedaviler geliştiriyor. Modern tıp sadece hastalık belirtilerini ortadan kaldırmaya çalışırken homeopati, belirtilere sebep olan hastalıkları ortadan kaldırıyor. Yani benzeri benzerle tedavi etme esasını benimsiyor. Homeopati, yaşam gücünü dengeleyerek vücudun kendini doğal olarak iyileştirmesine yardım eden bir alternatif tedavi sistemi. Tedavinin merkezinin insan olduğunun farkına varılması gerekiyor. Tıbbi olarak bunu dışladığınızda ehliyetsiz eller devreye giriyor. Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerin sahip çıkması gereken bir alan. Homeopati, Eczacılık Fakültesi’nde seçmeli derslerden biri olacak. Bu amaçla 2’nci Uluslararası Homeopati Konferansı’nın başlığı ‘Homeopatide Altın Standart: Üretim ve Eğitim’ olarak belirlendi.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!