Yemek üstü bilardo keyfi

Güncelleme Tarihi:

Yemek üstü bilardo keyfi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 01:02

KORALTÜRK Bilardo, 1998’de Antalya’ya taşındı ve oradan dünyaya açıldı. Bazı devlet başkanlarına bile bilardo masası üreten firma, patentli ürünleriyle ihracatını hızla yükseltiyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’da üretim yapan Koraltürk Bilardo, hem yemek masası hem de bilardo masası olabilen patentli masaları ile başladığı ihracatını hızla yükseltiyor. 1978’de İstanbul’da mobilyacı olarak faaliyete başlayan firmanın, 1998’da Antalya’ya taşındığın söyleyen Miray Koraltürk, ilk ihracatı 1993’te Almanya’ya yaptıklarını, 2002’de ABD’ye ihracata başladıklarını belirterek, bugün 30’a yakın ülkeye ihracat yapabilir durumda olduklarını söylüyor. Babası Hakan Koraltürk’ün, AR-GE çalışmalarına çok önem vermesi sayesinde sektörde başarıyı yakaladıklarını anlatan Miray Koraltürk, üst kapakları 270 derece açılabilen ‘Flab Table Luxury Gold’ isimli ‘yemek masalı bilardo masası’na yurt içinden ve yurt dışından büyük ilgi olduğunu anlatıyor. Miray Koraltürk şöyle konuşuyor:

KARZAİ, NAZARBAYEV, ALİYEV

Dedem Gürbüz Koraltürk, İstanbul’da 1989’a kadar mobilya imalatı yaptı. Sonra, bilardo masası da üretmeye başladı. 1991’de Antalya’da üç bant Türkiye Şampiyonası’na sponsor olduk. Masalarımız çok beğenildi ve biz de o tarihten sonra bilardo işine odaklandık. 1993’te Almanya’ya ihracata başladık. 2000’de distribütörlük verdik ve 2002’de de ABD’ye ihracata başladık. Şu anda dünya genelinde binlerce masamız var. Antalya OSB’deki fabrikamızda üretim yapıyoruz. 2002’de geliştirdiğimiz bazı menteşeler sayesinde yemek masası da olabilen bilardo masaları üretmeye başladık. Sayın Hamid Karzai, Nursultan Nazarbayev ve İlham Aliyev’e bizim yemekli bilardo masaları gitti.

‘EVDE YER YOK’ MAZERET DEĞİL

Fikir nasıl gelişti onu da anlatayım. Birçok aile istemesine rağmen bilardo masası almıyordu. Çünkü, evde yeteri kadar yer yoktu. Bize de hep ‘Bir gün villamız olursa bilardo masası alırız’ diyorlardı. Biz de iki fonksiyonu tek üründe birleştirerek yerden tasarruf sağladık. Bu ürünümüze Avrupa ve Türkiye faydalı model patenti aldık. Ayrıca, kullanılan 270 derece açılabilen menteşe için de patent aldık. Bu masalarda yemek yedikten sonra masamızın patentli mekanizması sayesinde kolayca bilardo keyfi yaşamak mümkün. Sandalye yerine de masa yanlarına oturma bankı yapılıyor ve oturma bankları masanın altına sürülebiliyor. Ofisler içinde toplantı masası şeklinde bilardo masası üretiyoruz. Çocuklar için yine bu konuda yeni ürünler çıkardık.

Haberin Devamı

Pırlantalı, altın varaklı masalar

MİRAY Koraltürk, 2009’dan beri dünya sosyetesinin beğenisine hitap edebilmek için masaları değerli pırlantalarla da süslediklerini belirtiyor ve şöyle konuşuyor: “Ayrıca, altın veya gümüş varak uygulamalı yemekli bilardo masaları da üretiyoruz ve bunları da Rusya ve Dubai pazarına sunuyoruz. Bilardolu Yemek Masamızın yanında, mobilya üretimine de başladık. Ayrıca, otellerde, pilajlarda ya da belediyelerin sosyal aktivite alanlarında kullanılmak üzere ‘ayaklı bilardo’ da üretiyoruz. Ayaklı bilardoda ıstaka kişinin ayağı, toplar futbol topu.”

Haberin Devamı



Maden ihracatı iyi gidiyor

TÜRK madencilik sektöründe yılın ilk çeyreğindeki ihracat, 1 milyar 92 milyon 471 bin dolara ulaştı. İMİB verilerine göre, sektörün geçen yılın ocak-mart döneminde 4 milyon 765 bin ton olan ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 5.4 artarak 5 milyon 24 bin tona ulaştı. En çok ihracat ise Çin’e yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!