Gözlüğü takıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Gözlüğü takıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 01:02

Google Glass, 1500 dolara bugün satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

GİYİLEBİLİR teknolojilerin son dönemlerdeki gözdesi ‘Google Glass’, bugün satışa çıkıyor. 1500 dolar olan akıllı gözlük, Türkiye’den de satın alınabilecek.

GOOGLE’ın sürpriz bir şekilde perakende satışına çıkaracağını açıkladığı akıllı gözlük modeli Google Glass, bugün internetten satılmaya başlanıyor. Sadece 1 gün boyunca satışta kalacak akıllı gözlük, Türkiye saati itibariyle 19.00’da satın alınabilecek. Türkiye’deki kullanıcıların satın alabileceği Google Glass’ın fiyatı ise 1500 dolar olacak. Ancak akıllı gözlük için stok açıklanmaması teknoloji-meraklılarını endişelendirdi. Bu yüzden akıllı gözlüğü satın alabilmek için yoğun talep olması bekleniyor.

ABD ADRESİ OLMALI

Gözlüğü Türkiye’deki kullanıcıların satın alabilmesi için ABD’den adres göstermesi gerekiyor. Bu yüzden Türkiye’deki tüketicilerin, akıllı gözlüğü satın almadan önce ABD’de cihazın gönderilebileceği bir adresi hazırlaması öneriliyor. Buna ek olarak Google Glass’ı satın almak isteyen tüketicilerin www.google.com.tr/glass/start adresinden ön kayıt yaptırması da gerekiyor.
Google Glass için geliştirilen özel uygulamalar var. Türkiye, için henüz çok fazla uygulama çeşidi bulunmasa da yurtdışında geliştirilen uygulamalar dikkat çekiyor. Maç sonucu, yemek tarifi veya gitar akorları gibi birçok farklı uygulama sunuluyor. Buna ek olarak Google Glass’ın henüz Türkçe desteği bulunmuyor.

Yeşil sahada ilk deneme

Haberin Devamı

AKILLI gözlüğün son kullanım alanlarından biri de futbol oldu. Önceki gün oynanan Atletico Madrid ile Getafe arasındaki maçta ilk kez Google Glass kullanıldı. Atletico Madrid’in yardımcı antrenörü German Burgos, maçı Google Glass ile izleyip analiz etti. Topla oynama, paslaşma ve oyuncu performansları Google Glass ile tespit edildi.

ABD’de adres veriyor

BUGÜN satışa sunulacak Google Glass için adres bulamayanlara için yerli şirketler harekete geçti. Amerikadaniste.com adındaki şirket, Google Glass için ABD adresi sağlayacak. Böylece akıllı gözlük şirketin ABD’deki adresine iletilecek. Şirket ürünlerin Türkiye’ye iletilmesi gönderilmesi için de yardımcı oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!