24 saat yaşatacak

Güncelleme Tarihi:

24 saat yaşatacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 01:02

24 saat yaşayan gayrimenkul projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen Cathay İleri Projeler şirketi Ema Ortak Girişimi ile birlikte inşa ettiği Cadde 24 projesini satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Yıl içinde 2 proje daha planlayan şirket 3 projesi için 300 milyon dolar yatırım yapacak.

24 saat yaşayan projeler konsepti ile yola çıkıp ‘24’ markasını yaratan Cathay İleri Projeler şirketi 2014 yılında 300 milyon dolar değerinde 3 proje hayata geçirecek. Stüdyo 24 adlı ilk projesinde sona gelen şirket, Ema Ortak Girişimi ile birlikte ‘Cadde 24’ projesini satışa çıkardı. Halkalı’da konumlanan, 199 home ofis ve 69 mağazadan oluşan projenin 2015 sonbaharında tamamlanması planlanıyor. Şirketin diğer iki projesinden biri Halkalı, diğeri ise Kağıthane’de yer alacak. Halkalı’da 200, Kağıthane’de ise 500 birimlik projeler planlayan şirket 3 yeni projesi için 300 milyon dolar bütçe ayırdı.
Barınmak için değil, yaşamak için konut ve ofis ürettiklerini söyleyen Cathay İleri Projeler Başkanı Ahmethan Yılmaz, “Küçük, hızlı satılır ve ihtiyaca göre ürün geliştiriyoruz. Ofis olarak da kullanılacak dairelerde orta gelirli genç girişimcilere ve yeni evli çiftlere hitap ediyoruz. Yeni projemizdeki 199 home ofisin tamamının 2-3 hafta içinde satılacağını öngörüyoruz” dedi. İlk projelerinde daireleri metrekaresi 1600 TL’den satışa sunduklarını ve bu rakamın proje tamamlandığında 2 bin 400 liraya ulaştığını belirten Yılmaz, Cadde 24 için de 6 ay içinde yüzde 30 prim beklediklerini dile getirdi. Cadde 24’teki home ofisler metrekaresi 4 bin 750 liradan satışa çıkardıklarını söyleyen Yılmaz, ilk hafta için yüzde 15 indirim yapacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

YEREL MARKALAR YER ALACAK

CATHAY İleri Projeler Başkanı Ahmethan Yılmaz, Cadde 24 projesinde yer alan ticari birimlerde yerel markalara öncelik vereceklerini söyledi. 45 metrekarelik ticari üniteler planladıklarını söyleyen Yılmaz, “Soğuk bir alışveriş merkezi havası yerine yaşayan ve sıcak bir mahalle kültürü yaratmak istedik” dedi. Yılmaz, ihtiyaç fazlası sosyal donatı alanları kullanmayarak aidat giderlerini düşüreceklerini söyledi.

Sancaktepe’de %10 indirim

ORTADOĞU Grup tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen 1.310 konutluk Resim İstanbul projesinde yüzde 10 indirim yapılıyor. Projedeki indirim kampanyasının 30 Nisan’da son ereceğini belirten Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, kampanya sonrası fiyatların yüzde 4 ila 13 arasında artacağını dile getirdi. 81 bin 433 metrekare arazi üzerine kurulan projede daire fiyatları 182 bin liradan başlıyor. Projede 3 bin 750 metrekare büyüklüğünde kapalı sosyal tesis de bulunuyor.

5 kişiden biri inşaatta

Haberin Devamı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye’de ortalama her 5 kişiden birinin inşaat sektöründe çalıştığını söyledi. İnşaatın 200 civarındaki alt sektörü doğrudan ilgilendirdiğine dikkat çeken Etyemez, “İnşaat sektörünün toplam istihdam içindeki payı son 12 yılda yüzde 4’ten yüzde 7’ye yükseldi” diye konuştu. yükseldiyaygınlaştırmaya ve standart oluşturmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 54’ü inşaat olmak üzere 520 mesleğin standardını oluşturduk” dedi.

GYODER’e yeni kadro

GAYRİMENKUL ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’ (GYODER), yönetim kadrosunu güçlendirdi. Aziz Torun’un başkanlığındaki GYODER’de Haluk Sur, Turgay Tanes, Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Ersun Bayraktaroğlu ve Füsun Yılmaz Phillipson GYODER Başkan Yardımcısı olarak yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!