Hentbol Şampiyona heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Hentbol Şampiyona heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 09:34

Trabzon'da 20-28 Haziran'da gerçekleştirilecek Dünya Liselararası Hentbol Şampiyonası'nın kura çekimi yapıldı.

Haberin Devamı

Kura çekimine, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Uluslararası Okul Federasyonu Genel Sekreteri Jan Coolen, Uluslararası Okul Federasyonu Hentbol Teknik Komitesi Başkanı Tom Christen, Okul Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ile davetliler katıldı.

24 ülkeden 44 takımının yer aldığı şampiyonadaki kura çekimine, Türkiye kız ve erkeklerde ikişer olmak üzere 4 takımla katıldı.

Okul Spor Federasyonları Başkanı Ayhan Pala, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'nin 1972 yılından itibaren Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) üyesi olduğunu belirterek, "Federasyonumuz, geçen yıl ISF tarafından bir rekorla elde ettiği 14 ayrı alanda 6 dünya şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü ile Raymond Defever Onur Ödülü almıştır. Bunun ve haziran ayındaki organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Pala, Trabzon'un Karadeniz Oyunları ve Avrupa Olimpik Gençlik Oyunlarına ev sahipliği yaptığını, spor alanında altyapıya sahip olduğunu dile getirerek, turnuvaya en güzel şekilde ev sahipliği yapacaklarına inandıklarını ifade etti.

Pala, 24 ülkeden 44 takımın katılacağı şampiyonanın, 20-28 Haziran'da gerçekleştirileceğini kaydederek, "Rusya, bugün gönderdiği yazıyla son anda şampiyonaya katılmayacağını iletti. Türkiye olarak 4 takımla katılıyoruz. Erkeklerde Ankara Genç Osman Anadolu Lisesi ve İstanbul Çengelköy Endüstri Meslek Lisesi, kızlarda ise İstanbul Üsküdar Özel Doğa Koleji ile Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi de yarışacak" diye konuştu.

Vali Öz ise turnuvaya gelecek ülkelere en iyi şekilde misafirperverliklerini göstereceklerini belirterek, "Bu organizasyonun Trabzon'da yapılacak olmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Spor kenti olma yolunda önemli adımlar atmış Trabzon'un bir başka uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sporun ruhunda dostluk, barış, kardeşlik vardır. Bu şampiyonalar bunu pekiştirecektir. Şimdiden tüm sporculara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kura çekimi

Konuşmaların ardından yapılan kura çekimi sonrası şampiyonada erkeklerde ve kızlarda mücadele edecek ülke temsilcilerinin yer aldığı gruplar şöyle:

Erkekler

Haberin Devamı

A Grubu: Macaristan, Slovakya, Brezilya, Türkiye (A), Sırbistan, Yunanistan
B Grubu: Avusturya, İsveç, Danimarka, Türkiye (B), Kıbrıs Rum Kesimi
C Grubu: Fransa, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Hollanda, Bulgaristan
D Grubu: Almanya, Ermenistan, Slovenya, İran, Belçika

Kızlar

A Grubu:
Danimarka, Slovenya, Hırvatistan, Türkiye (B), Lüksemburg, Yunanistan
B Grubu: Fransa, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye (A), Hollanda
C Grubu: Macaristan, Almanya, İsveç, Romanya, İsrail, Belçika
D Grubu: Brezilya, Sırbistan, Slovenya, Makedonya, Bulgaristan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!