Huzurevi yangınında hastaneye kaldırılan 24 kişi taburcu oldu

Güncelleme Tarihi:

Huzurevi yangınında hastaneye kaldırılan 24 kişi taburcu oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 01:41

İZMİR'in Çiğli İlçesi'ndeki özel bir yaşlı bakım ve huzurevinde, iki yaşlının yaşamını yitirdiği yangında dumandan etkilenen 25 yaşlıdan 24'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi. 24 yaşlı çevredeki diğer huzurevlerine yerleştirilirken, bir kişinin tedavisinin ise sürdüğü belirtildi. Huzurevinde ise savcılıktan alınan izinle, yangının izlerini silmek için yoğun bir çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Çiğli Evka 2 yolu üzerindeki 6783 sokakta, özel yaşlı bakım ve huzurevinin zemin katında önceki gün saat 22.00 sıralarında çıkan yangında dumandan etkilenen 27 yaşlı, hastanede tedavi altına alındı. Bu yaşlılardan dumanın en yoğun olarak hissedildiği zemin katta kalan emekli hava astsubay 91 yaşındaki Tahsin Erten ile aynı yaştaki Ali Bereket, doktorların müdahalesine rağmen kmurtarılamadı.

İtfaiye Daire Başkanlığı'nın kurduğu uzman ekibin ilk incelemesinde yangının, yiyeceklerin ve kullanılmayan eşyaların konulduğu depodan çıktığı belirlendi. Elektrik arızasının neden olduğu yangında alevlerin, daha sonra depoyla hastaların bulunduğu odayı ayıran gardroba sıçradığı tespit edildi.

YANGININ İZLERİ SİLİNİYOR

Yaklaşık 10 yıldır çeşitli isimler altında yaşlı bakım ve huzurevi olarak hizmet verilen, yaklaşık üç ay önce de el değiştiren binadaki yangının izlerinin silinmesi için huzurevi sahibi Mustafa Çetin savcılıktan izin aldı. Zemin katta herhangi bir işlem yapılmasının istenmediğini aktaran Çetin, diğer katlarda yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi. Yangında dumandan etkilenen 24 yaşlının tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildiğini ve çevrede bulunan diğer huzurevlerine yerleştirildiğini dile getiren Çetin, ziyaretlerine gittiğini ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Ege Üniversitesi'nde tedavi gören bir yaşlının da bugün akşam saatlerinde taburcu edileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yangınla soruşturma sürerken, gözaltına alınan kimsenin olmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!