Fit vücudun perde arkası

Güncelleme Tarihi:

Fit vücudun perde arkası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 01:42

İlk yazımda size iki tehlikeli hastalıktan bahsetmek istiyorum. Bunlardan biri “sıfıra bir alma”, diğeri ise “hızlı çözüm” hastalığı. Bu hastalıklara yakalanmazsanız, sadece fitness’ta değil, hayattaki tüm hedeflerinizde başarılı olursunuz.

Haberin Devamı

Değerli Kelebek okurlarına, ‘Tavman’ın Fit Dünyası’ndan merhabalar...
15 yıllık ABD serüvenimin ardından son dört yıldır ülkemizde fitness modelliğinin öncüsü olarak oyunculuk, sunuculuk, yazarlık ve prodüksiyon alanında başarılı bir kariyer oluşturmaya çalışıyorum.
Bu yolda beni ben yapan yaşam tarzımı, “en büyük sanat eserim” dediğim vücudumun sırrını, beslenme ve egzersiz planlarımı başta web sayfam olmak üzere her platformdan paylaşıp sizlerin de fit bir vücuda ve beraberinde daha mutlu, sağlıklı, huzurlu bir hayata kavuşmanız için çabalıyorum.
Plaj sezonunun kapımızı çaldığı bu aylarda sevgili Kelebek ekibiyle birlikte sizler için özel bir yazı dizisi hazırladım.
İlk yazımda, vücudunuzu şekillendirecek en önemli husustan bahsetmek istiyorum size...
“Motivasyon ve Düşünce Gücü” konferanslarımda da yer verdiğim çok tehlikeli iki önemli hastalıktan bahsedeceğim. Sizce Tu¨rkiye’de en sık rastlanan hastalık hangisi? Kanser? Diyabet? Kalp hastalıkları? Fıtık? Obezite? Bildiğinizi hiç sanmıyorum, çünkü bahsettigˆim bu iki hastalık, fiziksel degˆil, tamamen ZI·HI·NSEL hastalıklar!
İlki; “sıfıra bir alma” hastalıgˆı. Bu, bir s¸eyler ortaya koymadan kars¸ılık ve bas¸arılı sonuc¸ alabilecegˆini du¨s¸u¨nenlerin hastalıgˆıdır. “Hızlı c¸o¨zu¨m” hastalıgˆı ise her zaman hedeflerine ulas¸mak ic¸in hızlı bir yol isteyen kis¸iler tarafından yaratılmıs¸tır. Onlar aylar, hatta yıllar ic¸inde olus¸mus¸ sorunları c¸o¨zmek ic¸in anlık tedavi yolları ararlar.
Bu hastalıklara yakalanmazsanız, yalnızca fitness hedeflerinizde değil, hayatın her alanında kalıcı ve gerçek başarı sizin olacaktır, inanın bana.
Öte yandan vücudumuzu şekillendirmek, sıkılaştırmak, kas yapmak, yağ yakmak ve fit olmak için şüphesiz ter dökmekten başka çare yoktur. O dökülen terler, vücudun aslında güçsüz gözyaşlarıdır. Ama onları destekleyen bir beslenme ve dinlenme programı olmazsa, boşa kürek çekmiş olursunuz.
Bugün ve yarınki yazılarımda paylaşacağım yaşam prensiplerimi birer tüyo olarak kabul edebilirsiniz. Bu tüyolar sizleri hımbıl bir vücuttan kaslı bir vücuda taşıyacak ve kaslarınızı korurken yağlarınızdan da kurtulmanın yollarını öğretecek. Tabii önce sağlık kontrollerinizi yaptırmayı, düzenli bir spor ve beslenme sistemi için doktorunuza danışmayı ve onay almayı unutmayın!

Haberin Devamı

* Sistemli spor yap:
Hayatınıza sokacağınız aerobik (kardiyo) ve anaerobik (kas antrenmanı) ile sağlıklı çalışan bir kalp ve dolaşım sistemine, güçlü kemik ve eklem yapısına, daha mutlu ve özgüvenli bir hayata, verimli bir seks yaşamına ve tabii ki estetik, simetrik, atletik, güçlü, fit bir vücuda sahip olacaksınız. Beynin güçlenmesi ve hastalık riskinin azalması da cabası.

Haberin Devamı

* Şömineyi söndürme:
Şömineden kastım; vücudun metabolizması. Yanan bir şömineye atacağınız kalın ve büyük bir kütük, ateşi söndürecektir. Belli zaman dilimlerinde atacağınız küçük parçalar ise daha güçlü yanmasını sağlayacaktır. İşte metabolizma da aynen böyle. Büyük öğünler tüketirseniz kilo almanıza yol açarsınız. Ancak her iki-üç saatte bir, ağırlığınızla doğru orantıda ve akıllı öğünler tüketirseniz, yağ yakıp kas yapmanıza yardımcı olursunuz. Benim sistemimde akıllı öğünler; protein, sebze ve kaliteli yağlardan oluşur. Örneğin; ızgara somon balığı, avokado, buharda mevsim sebzeleri. Bu tip öğünlerdeki strateji şöyledir:
- Proteinler, kas yapımı ve termojenik özelliğinden dolayı yağ yakımını hızlandırır.
- Sebzeler, sağladıkları lifle sindirimi yorar ve kalori harcatır. Ayrıca vücuda vitamin, mineral, antioksidan sağlar.
- Yağlar, kas dokusunun hücre zarını yeniler (kas inşası), kan dolaşımını hızlandırır, uzun vadede vücuda enerji desteği sağlar, kötü kolesterolü düşürür ve kalp sağlığına yardım eder.

Haberin Devamı

* Uyku ve dinlenme:
Bünye, en çok uykudayken kalori tüketip yağ yakar ve kas onarır. Uykuya aç mideyle gitmek ve altı-sekiz saat uyumak, size tahmin edemeyeceğiniz kadar yağ yaktırıp kaslarınıza bakım ve onarım yapacaktır...

NOT: Yarınki yazımda bugün başladığım önemli tüyolara devam edeceğim. Kendinize iyi bakın, sağlıklı ve fit kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!