Buzlar Kraliçesi’ne İstanbul’da ‘ahlaksız teklif’

Genç kadın önündeki fişlere kendisini öylesine kaptırmıştı ki salondaki tüm erkeklerin bakışlarının üzerinde olduğunun farkında bile değildi. Henüz 21 yaşındaydı ama upuzun boyu, sapsarı saçlarıyla tam bir fırtınaydı.

Haberin Devamı

Ama şans o gece yüzüne gülmemişti. Pera Palas’ın 103 numaralı odasında kalan bu İsveçli güzel tüm parasını kumar masasında kaybetmişti.
O kadar ki, otele olan borcunu bile ödeyemeyecek durumdaydı. Yakışıklı Türk genci işte o sırada belirdi yanında.
Gülümseyerek kendisini tanıttı; isterse oyuna devam edebileceğini hatta otel masraflarının hepsini ödeyeceğini söyledi.
Ama ‘küçük’ bir şartı olacaktı...
1924 yılının İstanbulu’nda bir kasım gecesiydi...
Robert Redford ile Demi Moore’un oynadığı ‘Ahlaksız Teklif’ filminin çekilmesine daha 69 yıl vardı.
103 numaralı odanın konuğu çiçeği burnunda bir sinema oyuncusuydu. İsveç sinemasının kurucularından biri olan Mauritz Stiller’in dikkatini çekmiş, usta yönetmen ona sırılsıklam aşık olmuştu. Genç kadının sinema macerası işte böyle başlamıştı.
Stiller kendi hikayesinden uyarladığı bir film çekimi için Orient Ekpress ile onu İstanbul’a getirmiş ve birlikte Pera Palas’ın 103 numaralı odasına yerleşmişlerdi.
İstanbul’da 10 gün kaldılar. Bu süre içinde yapımcı, filmin İstanbul çekimlerini iptal ediverdi. İşte o gece sarışın İsveçli kadın elindeki son parayı da kumar masasında kaybedince...
Yanına yaklaşan yakışıklı gencin ahlaksız teklifine ‘evet’ demek zorunda kaldı.
Peki aynı gece Mauritz Stiller neredeydi dersiniz? Yaygın bir söylentiye göre yakın arkadaşı olan ve Türk Tiyatrosu’nun kurucusu rahmetli Muhsin Ertuğrul ile buluşmuş, sevgilisine alacağı kürk için borç istiyordu.
Çok değil yaklaşık birkaç sene sonra İsveç’li güzel, bütün dünyada ‘Buzlar Kraliçesi’, ‘Efsane Kadın’ gibi lakaplarla tanınacak, gelmiş geçmiş en güzel kadınlardan biri olarak anılacaktı.
Bu arada Greta Gustavsson olan gerçek adını da değiştirmişti. Tarih onu Greta Garbo olarak sayfalarının arasına alacaktı.
Peki ahlaksız teklifin sahibi kimdi? Bu isim bugüne kadar sadece birkaç kişinin bildiği bir sır olarak kaldı.
14 yıl önce bugün kaybettiğimiz Greta Garbo sinemanın en gizemli ikonlarından biriydi.
Hayranlarına fotoğraf göndermeyen, röportaj yapmayan, filmlerinin galalarına katılmayan, kendisine verilen Oscar Onur Ödülü’nü almaya bile tenezzül etmeyen Garbo, henüz 37 yaşındayken inzivaya çekildi ve hayatla tüm bağını kopardı.
Oysa önünde yaşayacağı bir 50 yıl daha vardı. Hiç kimse onun tek bir kare bile yaşlılık fotoğrafını çekemedi.
Herald Tribune Gazetesi’nin “Tutkunun bedene bürünmesi” olarak tanımladığı Garbo, ölmeden çok kısa bir süre önce bir yakınına şunları söylemişti: “Ben yıllardır ölüyüm. Bu acımasız dünyada benim gibilere yer yok. Akıntıya sürüklenmiş bir bedenim ben. Hep kendimle yalnız kalmak istedim. Bu hiçlik duygusundan kurtulmak için keşke küllerimden yeniden doğmam mümkün olsa.”
Aslında yeniden doğmasına gerek yoktu. O zaten bir efsaneydi. Cenazesi yakıldı, külleri Hollywood semalarına savruldu.

Öpüşmekten korkmadılar yayınlanmaz diye korktular

Haberin Devamı

Kavgada zorlandılar öpüşmede anlaştılar fakat bu kez de kanallar “ya öpüşmeli klibimizi yayınlanmazsa” diye korktular.
Murat Boz ve Gülşen, düet yaptıkları ‘İltimas’ şarkısının klibi için geçen hafta Kemerburgaz’da kamera karşısına geçti.
Yönetmen koltuğunu da bu kez bir yerine iki isim paylaşıyordu: Moda çekimlerinin vazgeçilmez ustası Emre Ünal ve Ali Ata Akel.
Sözü Gülşen’e, beste ve aranjesi Ozan Çolakoğlu’na ait olan ‘İltimas’ta Boz, ilk kez bir kadın şarkıcı ile düet yapıyor.
Sıcacık bir aşk şarkısı olan ‘İltimas’, çekimler sırasında Gülşen’e de, Murat’a da soğuk terler döktürmüş.
Klipte ikili önce kavga edip sonra öpüşüp barışan sevgilileri canlandıracaklardı.
Anlatılanlara göre yakın arkadaş oldukları için kavga sahnelerinde gülme krizlerine girip oldukça zorlanmışlar.
İş, klibin barışma kısmına gelince iki taraf da öpüşmeli bu sahneye ‘evet’ demiş.
Ancak sonra aralarında oturup konuştuklarında, bu sahnelerin fazla ‘ıslak’ bulunup yayınlanmayacağı konusunda endişeye kapılmışlar ve klibi öpüşmeden çekmişler.
Hal böyle olunca acaba öpüşme sahnelerini gerçekten yayınlanmaz diye mi iptal ettiler yoksa Ozan ile Eliz’in mahalle baskına mı yenik düştüler diye de düşünmeden edemiyor insan. Bu arada Murat’ın kendisine yeni besteler yapmak için gitar dersleri almaya başladığını da duydum. Ne demişler, öğrenmenin yaşı yoktur...
Tabi bunların hepsi dedikodu ama bana sorarsanız ortada bir gerçek var, o da İltimas’ın yazın en popüler şarkılarından biri olacağı...

Son havadisler

Haberin Devamı

Bir Yeni Zelanda seyahatlerinde Prens William ve Kate Middleton’ın bebekleri için kendi ördüğü şalı hediye eden kadına William; “Bundan bir tane daha örmen gerekebilir” dedi. Acaba bir ‘kraliyet bebeği’ daha mı geliyor?
İki Johnny Depp kızının kendisini hiç de ‘cool’ bulmadığını söyledi. Herhalde dünyada Depp’i cool bulmayan bir tek kendi kızıdır.
Üç Kimin elinin kimin cebinde olduğu meçhul dizi Game of Thrones’un ilk 3 sezonunun seks tablosu yapıldı. Böylelikle rahat rahat kim kimin ‘çiçeğini koparttı’ görebilirsiniz.
Dört Bu yaz dördüncüsü vizyona girecek olan Transformers filminin yapımcısı Michael Bay, seriye iki tane daha film ekleneceğinin müjdesini verdi. Gişe rekorları kıran yapım sayesinde para saymaktan yeni bölümleri çekmeye vakit bulur umarım.
Beş H&M, ABD Coachelle Müzik Festivali’ndeki bir etkinlik sırasında yeni tasarımcı işbirliğinin Alexander Wang ile olacağını duyurdu. Bu birliktelikle ilk kez Amerikalı bir modacı H&M ile çalışmış olacak.

Yazarın Tüm Yazıları