'Türk Kuşu'nu uçuracaklar unutuldu'

Güncelleme Tarihi:

Türk Kuşunu uçuracaklar unutuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 12:48

BALYOZ ve askeri casusluk davalarından mahkum 12 subay, Mamak Askeri Cezaevi’ne giden CHP milletvekillerine süreçten yakındılar. Karacı subaylar cezaevlerinden çıkarken havacı ve denizcilerin görmezden gelindiğini savunan subaylar, “Amerikan kuşu Twitter'ın özgürlüğü acil sayıldı, Türk Kuşu’nu uçuracak pilot ve komutanlar ise içeride unutuldu. Giderek uçma yeteneğimizi kaybediyoruz” dediler.

Haberin Devamı

CHP Cezaevleri İzleme Komisyonu, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın da katılımıyla genişledi. Balbay’ın yanı sıra Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, hafta içinde Mamak’ta 12 subayla görüştüler. Milletvekillerinin notlarına göre mahkum askerlerin görüşleri şöyle:

235 KİŞİ BEKLİYOR

“Başbakan’ın 14 Ocak’taki grup konuşmasını hep birlikte dinledik. O gün Başbakan ‘Bugün artık geçmişteki bazı yargılamalarda üzerinde çok büyük soru işaretleri olduğunu daha net görüyoruz. Sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillere tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla, insanların nasıl mahkum edildikleri bugün çok daha belirgin bir şekilde görülebiliyor’ dedi. Biz o günden beri uyku bilmiyoruz. Peki 235 kişi içeride yatarken Başbakan, gece nasıl rahat uyuyor? Bizleri görevimize, çoluğumuza, çocuğumuza ailemize ulaştırmayı düşünüyor mu? Paralel devlet, paralel örgüt dediler, bunun mağduriyetini seçimlerde en iyi şekilde kullandılar. Ama TSK’ya kurulan kumpasta paralelin rolünü çıkarmadılar.

Haberin Devamı

AYM İKLİMİ DEĞİŞTİRİYOR

Anayasa Mahkemesi (AYM) Twitter kararını üç günde aldı, ‘Telafisi güç veya imkânsız zararlar doğacaktır’ dedi. Peki 235 askerin yıllardır süren mağduriyetini kim telafi edecek? 218 başvuru yaptık, 6 aydır bekliyor. Twitter’da hızlı çalışıyor, Amerikan Kuşu özgür. Türk Kuşu’nu uçuracak pilotlar, komutanlar mahkum. Her geçen gün uçma yeteneklerimizi kaybediyoruz. Ordunun bize yaptığı yatırımlar heba ediliyor.

Hapiste denizcilerden sonra en fazla olan havacılar. 235 kişiden 13’ü karacı. Onların da 12’si emekli, sadece biri muvazzaf. Yine de AYM son kararlarıyla Türkiye’nin içinde bulunduğu, herkesi bunaltan baskıcı ortamını yumuşatıyor, bir nefes aldırıyor, iklimi değiştiriyor, umutluyuz.

ÇARE YURTDIŞI MI?

5 nolu CD soruşturmasının üzerine yatıldığından şüpheleniyoruz. BM dijital verilerin hiçbir şekilde maddi kanıt olamayacağına dair karar aldı, Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmeler de böyle. Nitekim Turan Çömez gibi kırmızı bülten ile arananlar için maddi delil istendiğinde herhangi bir kanıt olmadığı için Türkiye gülünç durumlara düşüyor ve istekleri geri çevriliyor. Adaletin ve hukukun ayaklar altına alındığı ülkemizde bir şekilde cezaevinden çıkanların gözü dışarıda mı olmalıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!