Alternatif tıp seçmeli ders oldu

Güncelleme Tarihi:

Alternatif tıp seçmeli ders oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 12:27

Hacettepe Üniversitesi alternatif tıbbı bünyesine alarak Eczacılık Fakültesi’nde "Homeopati"yi seçmeli dersler arasına koydu.

Haberin Devamı

2’nci Uluslararası Homeopati Konferansı, Hacettepe Üniversitesi’nde yapıldı. Burada konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, alternatif tıbba değinerek şöyle dedi:

“Dünya nüfusunun yüzde 20'si baş ağrısı, yüksek ateş, soğuk algınlığı, bronşit, diyabet, hipertansiyon , depresyon gibi hastalıkların tedavisinde homeopatik ürünler kullanıyor. Hacettepe Üniversitesi global pazarda payı ve önemi her geçen gün artan alternatif tıbbı kapsamına aldı.

Modern tıp deyince ne anlıyoruz? İnsan 40 veya 60 kilo diye bakılacak teneke kutu değil. Doğu ile batı tıbbının en önemli farkı bu bakışta ortaya çıkıyor. Batı insanı bir kutu gibi görürken doğu insana odaklı tedaviler geliştiriyor. Modern tıp sadece hastalık belirtilerini ortadan kaldırmaya çalışırken homeopati belirtilere sebep olan hastalıkları ortadan kaldırıyor. Yani benzeri benzerle tedavi etme esasını benimsiyor. Homeopati, yaşam gücünü dengeleyerek vücudun kendini doğal olarak iyileştirmesine yardım eden bir alternatif tedavi sistemi.

Tedavinin merkezinin insan olduğunun farkına varılması gerekli. Tıbbi olarak bunu dışladığınızda ehliyetsiz eller devreye giriyor. Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerin sahip çıkması gereken bir alan. Homeopati Eczacılık Fakültesi’nde seçmeli derslerden biri olacak.

Haberin Devamı

Bu amaçla 2’nci Uluslararası Homeopati Konferansı'nın başlığı 'Homeopatide Altın Standart: Üretim ve Eğitim' olarak belirlendi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!