Gazeteci Ziya Nebioğlu vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Ziya Nebioğlu vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 12:30

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu önceki Sayman Üyelerinden, Basın Şeref Kartı ve 2004 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, Ziya Nebioğlu, vefat etti. TGC’nin yayınladığı başsağlığı mesajında,"Üyelerimizden Banu Çakıroğlu’nun babası Ziya Nebioğlu, 14 Nisan 2014 Pazartesi günü vefat etti. Değerli Üyemiz Ziya Nebioğlu’nu sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Haberin Devamı

Ziya Nebioğlu’nun cenazesi yarın saat 11.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde yapılacak törenden sonra Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ZİYA NEBİOĞLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ

1932 yılında Eğridir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi. Mesleğe 1953 yılında İş Dergisi’nde başladı .1960 yılında Cumhuriyet Gazetesi’ne girdi. Akşam, Milliyet Gazeteleri ve Devir Dergisi’nde muhabir, yazı işleri müdür yardımcısı, yazı işleri müdürü,genel yayın danışmanı olarak görev yaptı. 1960-1970 yılları arasında TGS İşyeri temsilciliği,TGS Genel Merkez ve İstanbul Şubesinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve

1968-1970 yıllarında TGS İstanbul Şube Başkanlığı, 1979-1986 yılları arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği ve Muhasip Üye olarak görev yaptı. Türkiye Basın Enstitüsü’nde ve Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Basın İlan Kurumu’nda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Temsilciliği ve altı yıl süre ile Denetçilik yaptı. Meslek kuruluşlarından çeşitli başarı ödülü sahibi olan Ziya Nebioğlu 1970-1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nde öğretim görevlisi olarak bulundu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Gazete Yayınlama Tekniği, Basın Ahlakı, Haber Yazma Tekniği, Uygulamalı Mizanpaj, Mizanpaj’ın Temel Kuralları konulu dersler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!