Fenerbahçe'nin her mevkide golcüsü var

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin her mevkide golcüsü var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 12:57

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa adım adım ilerleyen lider Fenerbahçe'de, forvetlerin başarılı performanslarının yanı sıra, savunma ve orta alan oyuncuları attıkları gollerle takımlarına önemli katkı yaptı.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 29 haftalık bölümünde hanesine 66 gol yazdıran sarı-lacivertli ekipte toplam 14 futbolcu gol attı. Forvet oyuncularının sustuğu dakikalarda sahneye çıkan savunma ve orta alan oyuncuları 7 maçta takımın kazandığı toplam 19 puana puana direkt etki yaptı. Forvet oyuncuları Emenike, Sow, Kuyt ve Webo toplam 42 gole imza atarken, orta alan oyuncuları Emre Belözoğlu, Cristian, Mehmet Topal ve Alper Potuk ile savunma oyuncuları Caner Erkin, Alves, Egemen Korkmaz, Kadlec, Bekir ve Yobo da 11'er olmak üzere, toplam 22 golün sahibi oldular. Teknik direktör Ersun Yanal'ın ilk 11 kurgularında en çok görev alan oyunculardan sadece Gökhan Gönül ve Meireles'in ligde bu sezon golü bulunmuyor.


Savunma ve orta alan golcüleriyle kazanılan maçlar
10. haftada deplasmandaki Bursaspor maçını 90+3. dakikada Egemen Korkmaz'ın golüyle 3-2 kazanan Fenerbahçe, 11. haftada Galatasaray derbisinden Emre Belözoğlu ve Cristian'ın golleriyle 2-0 galip ayrıldı. 18. haftadaki Torku Konyaspor'u 2-1 yendikleri maçta Alves ve Egemen Korkmaz'ın golleriyle sonuca giden sarı-lacivertli ekip, 21. haftada aynı skorla kazandıkları Kasımpaşa maçında da Emre Belözoğlu ve Bekir İrtegün ile goller buldu.

22. haftada deplasmanda Elazığspor beraberliğinde (1-1) Mehmet Topal'ın golüyle 1 puanı çıkaran "Sarı Kanaryalar", 23. haftada Emre Belözoğlu'nun golleriyle Gençlerbirliği'ni 2-0 yendi. Sarı-lacivertli ekip son olarak dün akşam Medical Park Antalyaspor'u, Caner Erkin ve Kadlec'in (2) golleriyle 3-1 öne geçip, son dakikada Sow'un golüyle 4-1 yendi.

Fenerbahçe'nin 14. haftada Çaykur Rizespor karşısında 1-0 geriye düştükten sonra beraberlik golünü ortalan oyuncusu Cristian atmış, sarı-lacivertliler maçı Webo'nun golüyle 2-1 kazandı. Sarı-lacivertli ekibin 17. haftada Kayserispor'u 5-1 yendiği maçta 3 gol, 3. haftada 5-2 kazanılan Sivasspor mücadelesinde de 2 gol savunma ve orta alan oyuncularından gelmişti.


Gollerin futbolculara göre dağılımı
Sarı-lacivertli takımda forvet oyuncuları Emenike ve Sow 12'şer, Kuyt 10, Webo da 8 gol attı. Orta alandan Emre Belözoğlu 5, Cristian 3, Mehmet Topal 2, Alper Potuk 1 golün sahibi olurken, savunmada Caner Erkin 3, Alves, Egemen Korkmaz ve Kadlec ikişer, Bekir İrtegün ve devre arasında Norwich City'ye kiralanan Yobo'nun da 1 golü bulunuyor.

Öte yandan, sarı-lacivertli ekibin hanesine 2 gol de Trabzonspor maçındaki hükmen galibiyetten yazıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!