'Saatli bombayla yaşıyordu'

Güncelleme Tarihi:

Saatli bombayla yaşıyordu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 00:00

79 yaşındaki Ekrem Çelikten, yıllarca vücudunda taşıdığı 210 adet safra kesesi taşından ve normalinin 10 katı büyüklüğündeki 260 gramlık prostattan Memorial Antalya Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve eş zamanlı yapılan 2 ameliyat ile aynı anda kurtuldu.

Haberin Devamı

Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, Ekrem Çelikten’in safra kesesini alırken aynı seansta Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Ateş de prostat ameliyatını gerçekleştirdi.

VÜCUDUNDA SAATLİ BİR BOMBA İLE YAŞIYORDU

Prof. Dr. Alihan Gürkan’a göre vücudunda saatli bir bomba ile yaşayan Çelikten’in safra kesesinden, bir tanesi ceviz büyüklüğünde olan 210 adet safra kesesi taşı, kese ile birlikte laparoskopik yöntemle çıkarıldı. Çelikten’in safra kesesindeki taşların alınmadığında yaşamı tehdit edici boyutta sağlık sorunlarına neden olacağını belirten Prof. Dr. Gürkan, “Hastanın safra kesesinde bulunan taşlar enfeksiyona yol açabilir, safra kanalına düşerek tıkanmaya neden olabilir, sarılık oluşumunu tetikleyebilir ve uzun dönemde safra kesesi kanserine zemin hazırlayabilirdi” dedi. Safra kesesi ameliyatlarında altın standart olan kapalı (laparoskopik) ameliyatların açık ameliyatlara göre hasta için çok önemli avantajlar sunduğunu ekleyen Prof. Dr. Gürkan, “Ekrem Çelikten aynı seansta iki ayrı ameliyat olsa bile bu sayede hızlı bir iyileşme sürecinden sonra sağlığına kavuştu” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Saatli bombayla yaşıyordu

NORMALDEN 10 KAT DAHA BÜYÜK PROSTAT

Doç. Dr. Mutlu Ateş de prostatta meydana gelen ve kanserleşmeyen iyi huylu büyümelerin, kısaca BPH olarak tanımlandığını belirtti. Doç. Dr. Ateş, BPH’nin prostatın büyüyerek idrar akışının yavaşlamasına ya da tamamen tıkanmasına yol açtığını, idrar yolu iltihabının gelişip ilerlemesine; kanamanın yanı sıra böbrek yetmezliği olasılığının artmasına da neden olabileceğini söyledi. Bu nedenle Çelikten’in normalden 10 kat büyük olan 260 gram prostatının alınmasının önemine dikkat çekti.

AYNI SEANSTA İKİ AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Bypass ameliyatı geçirmiş bir hasta olarak ameliyat olmaktan çekindiğini anlatan Ekrem Çelikten ise, aynı ameliyatla iki sorundan da kurtulabileceği söylendiği için ameliyat olmaya karar verdiğini anlattı. Çelikten, “Hem yaşım hem de kalp rahatsızlığım nedeniyle riskli bir ameliyat olduğunu başından biliyordum. İki kez anestezi almak, benim durumumdaki bir hasta için riskliydi. Tehlikeli olabilecek bu durumdan başarıyla kurtuldum” dedi.

HAFİFLEDİ

Haberin Devamı

79 yaşında, vücudundaki tüm ağırlıklarından kurtularak sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ekrem Çelikten, “Farkında olmadan bunca yıl hayatımı tehdit eden iki önemli hastalık ile yaşadığımın farkına vardığımda büyük bir şaşkınlık yaşamıştım. Ancak doktorlarım hem hayatımı kurtardı hem de kısa sürede iyileşip sağlığıma kavuşmam için ellerinden geleni yaptı. Onlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!