Karşı Gazete 'Hoşçakal' dedi

Güncelleme Tarihi:

Karşı Gazete Hoşçakal dedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 11:17

9 Şubat 2014'te yayın hayatına başlayan Karşı Gazete son kez okurlarıyla buluştu. Çalışanlar, kendilerine haber verilmeden gazetenin kapatıldığını belirterek, tüm haklarını alıncaya kadar binadan ayrılmayacaklarını açıkladılar.

Haberin Devamı

Karşı, bugün Veda değil Hoşça kal manşeti ile okuyucularına veda etti. Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir imzasıyla çıkan manşette şu ifadelere yer verildi: Sevgili okur bugün Karşı Gazete’yi elinde son kez tutuyorsun. Evet, bu son. Doğru, düştük. Patronaj gazeteyi kapatma kararı aldı. Ama biz; burayı var eden emekçiler, öyle bir kalkacağız ki sevgili okur, sen de bizlerle gurur duyacaksın.

Gazetenin kapatılmasıyla ilgili imtiyaz sahibi Turan Ababey imzasıyla yapılan açıklamada ise "9 Şubat 2014 Pazar günü yayın hayatına başlayan Karşı Gazetesi 14 Nisan 2014 Pazartesi son baskısı ile okuyucularına veda ediyor.

Yeniden yapılanma sürecinde, yayın hayatımıza aynı ilke ve duruşumuzla ve yine yalana karşı gerçeğin sesini duyurmak amacıyla www.karsigazete.com adresinden büyüyerek ve gelişerek devam edeceğiz. Bu süre zarfında değerli okurlarımızın desteklerini sürdürmelerini ve bu yolda bizimle birlikte yürüyeceklerini temenni ediyor ve son olarak bizi bu günlere getiren 94 emekçimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." denildi.

Haberin Devamı

BİNADAN AYRILMIYORLAR

Karşı Gazete Hoşçakal dedi

Gazete çalışanları ise, kendilerine haber verilmeden gazetenin kapatıldığını belirterek, tüm haklarını alıncaya kadar binadan ayrılmayacaklarını açıkladılar.

Gazete içinde basın toplantısı düzenleyen Karşı çalışanları adına Onurkan Avcı konuştu. Avcı, gazete sahibinin en az 1 yıl boyunca gazeteyi finans edeceğini açıklamasına rağmen, ani bir kararla gazeteyi kapattığını söyledi. Avcı, gazete yönetiminin kendilerine önceden bir bildirimde bulunmadığını, çalışanların alacakları konusunda da bir ödeme takvimi açıklamadığını dile getirdi.

Onurkan Avcı, gazete calışanlarının, içeride kalan maaşları, ihbar tazminatları ve fazla mesai ücretleri ödeninceye kadar binayı terk etmeyeceğini; masaların, sandalyelerin üzerinde yatacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!