Bisikletin en hızlı ismi Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Bisikletin en hızlı ismi Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 11:09

Dünyaca ünlü Büyük Britanyalı bisikletçi Mark Cavendish, 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda yarışacak.

Haberin Devamı

Fransa, İtalya ve İspanya Turu'nda toplamda elde ettiği 43 etap birinciliği ile kariyerinde 100'ün üzerinde yarışta finiş çizgisini ilk sırada geçmeyi başaran ve yol bisikletinde İngiltere'nin son ulusal şampiyonu Mark Cavendish Türkiye'de ilk kez yarışacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda yarışacak World-Tour Takımları arasında yer alan Omega Pharma-Quick Step start listesinde dünyanın en güçlü sprinteri olarak gösterilen Mark Cavendish'in olacağını duyurdu.


Fransa, İtalya ve İspanya Turu'nda toplamda elde ettiği 43 etap birinciliği ile kariyerinde 100'ün üzerinde yarışta finiş çizgisini ilk sırada geçmeyi başaran yol bisikletinde İngiltere'nin son ulusal şampiyonu Mark Cavendish Türkiye'de ilk kez yarışacak.

Cavendish, Fransa Turu'nda kazandığı 25 etap ile sadece Fransa Turu'nun değil Dünya yol bisikletinin gelmiş geçmiş en iyi sprinteri olarak gösteriliyor. 2010 İspanya Turu, 2011 Fransa Turu ve 2013 İtalya Turu'nda Sprint Puanları Klasmanı'nda birinci gelen Cavendish üç büyük Grand Tur'da da ünvanını tescillemişti. Cavendish, 2009 yılında bisikletin en uzun tek günlük yarışı bahar klasiklerinin gözdesi Milan - San Remo'da birincilik kürsüsünde yer almış, 2011 Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası'ndaki performansıyla gökkuşağı renkli Dünya Şampiyonu formasına ulaşmıştı.

Haberin Devamı

27 Nisan - 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Alanya'da start alarak İstanbul'da sona erecek olacak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 50.yılında sprintler geçidine sahne olmaya hazırlanıyor. 2008 yılından bu yana Alessandro Petacchi, Andrei Greipel, Marcel Kittel, Theo Boss, Tyler Farrar, Mark Renshaw, Matthew Goss'un aralarında olduğu bisikletin en iyi sprinterlerini ağırlayan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 50.yılında da üst düzey rekabetin sinyallerini veriyor. 2013 yılında ulaştığı İngiltere Yol Bisikleti Şampiyonu formasıyla Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda pelotonda yer almaya hazırlanan Mark Cavendish'in varlığı ve takımdaki diğer güçlü isimler sprint finişlerde heyecanın üst seviyeye çıkacak olması yanında dünya bisiklet otoritelerinin, bisiklet severlerinin gözlerinin Türkiye'ye çevrilecek olması yönüyle de önem taşıyor.

Haberin Devamı

Bisikletin en hızlı ismi Türkiyeye geliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!