Görme engelli atletin büyük hedefi

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli atletin büyük hedefi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 12:12

Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye rekoru kıran milli atlet Oğuz Akbulut Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya istiyor.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Bölümü 1. sınıf öğrencisi ve Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü'nün lisanslı atleti Akbulut, şampiyonaya CÜ BESYO Spor Salonu'nda ve kampüsteki atletizm pistinde hazırlanıyor.

Akbulut, yaptığı açıklamada, Tokat'ta 7 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle spora başladığını söyledi. Bir süre goalball oynadığını belirten Akbulut, "Öğretmenimin tavsiyesiyle atletizm yarışına katıldım. Güzel bir derece elde edemedim ama milli takımdaki hocalarım, yetenekli olduğumu söyledi ve milli takım kampına çağırdı. Atletizm hayatım böyle başladı ve 4 yıldır başarıyla sürdürüyorum" dedi.

B3 (kısmen görmeyen) düzeyinde spor yapan Akbulut, bin 500 metrede kendisine ait olan 4 dakika 16 saniyelik Türkiye rekorunu 27-28 Mart'ta İzmir'de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonasında 4 saniye geliştirdiğini ifade ederek, "5 bin metre koşusunu ise 16 dakika 40 saniyeyle tamamlayarak Türkiye rekoru kırdım" diye konuştu.

Hollanda'da 2012 yılında yapılan Engelliler Avrupa Şampiyonasında 800 metrede Türkiye'yi temsil ettiğini ve üçüncü olduğunu belirten Akbulut, şunları söyledi:

"Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası, bu yıl 18-27 Ağustos tarihlerinde Galler'de yapılacak. Bin 500 ve 5 bin metrede koşacağım. Hedefim, daha önce 3. olduğum Avrupa Şampiyonasında birinci olmak. Bu doğrultuda çalışmalarımı aralıksız olarak sürdürüyorum. İnşallah elimden gelenin en iyisini yaparak hedefime ulaşırım."

Antrenör Yamen'in görüşleri

CÜ BESYO Öğretim Görevlisi Ertürk Yamen ise yaklaşık 2 yıldır antrenörlüğünü yaptığı Oğuz Akbulut'un iyi ve disiplinli bir atlet olduğunu belirterek, "Yaptığı dereceler de bunun kanıtı. B3 kategorisinde Türkiye rekoru kıran bir sporcu" ifadesini kullandı. Akbulut'un, Avrupa Şampiyonası baraj derecesinin üzerinde başarı elde ettiğini dile getiren Yamen, şöyle konuştu:

"İlk hedefimiz, Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girmek. Daha sonraki hedefimiz ise 2016 yılında Rio de Janeiro'da yapılacak Paralimpik Oyunları'na katılmak ve orada da dereceye girmek. Okulumuza gelen değerleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Atletizmde antrenman yapmadan geçirdiğimiz gün sayısı çok azdır ve bu yüzden haftanın 7 günü antrenman yapıyoruz."

BAKMADAN GEÇME!