Yıldız güreşçilerin hedefi, Avrupa ve dünya şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Yıldız güreşçilerin hedefi, Avrupa ve dünya şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 11:49

Yıldız Erkekler Grekoromen Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Halil Baytekin ile üçüncü olan Ramazan Sarı, Avrupa ve dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Haberin Devamı

Bursa'da düzenlenen Yıldız Erkekler Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda, 46 kiloda altın madalya kazanan Halil Baytekin ile üçüncülük elde eden Ramazan Sarı, Avrupa ve dünya şampiyonluğunu hedefliyor. Osmaniye Sporcu Eğitim Merkezi'nde, antrenör Ahmet Celalettin Doğan gözetiminde çalışan güreşçiler, milli mayoyla uluslararası başarılara imza atmaya hazırlanıyor.

Halil Baytekin, en büyük hayalinin Avrupa ve dünya şampiyonluğuna ulaşmak olduğunu söyledi. Merkezde 2010'dan beri çalıştığını belirten Baytekin, şöyle konuştu:

"2012'de Çorum'daki turnuvada minikler kategorisinde Türkiye ikincisi oldum. Geçen yıl Kırıkkale'de düzenlenen şampiyonada Türkiye üçüncülüğünü elde ettim. Bursa'daki şampiyonada ise altın madalya kazandım. Sporcu Eğitim Merkezi'nde aldığım eğitim, başarımda büyük pay sahibi oldu. Daha büyük başarılar elde edeceğime inanıyorum."

Yıldız Erkekler Grekoromen Türkiye Şampiyonası'nda 85 kiloda üçüncü olan Ramazan Sarı da mili mayoyu giymeyi arzuladığını söyledi.
Sporcu Eğitim Merkezi'nde antrenmanlara başladıktan sonra Türkiye derecesi elde edeceğine inandığını dile getiren Sarı, "Hocamın ve arkadaşlarımın desteğiyle inandım, çalıştım ve başardım. Sakarya'da düzenlenen okullar arası şampiyonada üçüncü oldum. Bursa'da da aynı dereceyi elde ettim. Milli mayoyla Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyorum" diye konuştu.

Antrenör Ahmet Celalettin Doğan ise gençlere imkan sunulduğunda başarı elde edilebileceğini belirterek, bunun en somut örneğinin Ramazan ve Halil'de görüldüğünü söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de sporcu eğitim merkezinin, atletizm ve güreşde 9 yıldır hizmet verdiğini anlattı. Kentten, güreş branşında 10'dan fazla Türkiye şampiyonu çıkardıklarını, milli takıma sporcu kazandırdıklarını vurgulayan Demir, imkan dahilinde sporculara en iyi eğitimi vermeye çalıştıklarını belirtti.

Demir, Halil Baytekin ve Ramazan Sarı'nın, 6-11 Mayıs'ta Bulgaristan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na, 15-20 Temmuz'da Slovakya'daki Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!