8’inci sınıflar bu akşam sınavda

Güncelleme Tarihi:

8’inci sınıflar bu akşam sınavda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 10:49

8’inci sınıf öğrencileri bu akşam online deneme sınavına katılacak. Hürriyet Gazetesi ve Uğur dershaneleri işbirliğiyle hazırlanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın (MESOS) beşincisi bugün ve yarın yapılacak.

Haberin Devamı

Öğrenciler bu akşam 18.00-20.00 saatleri arasında http://www.hurriyet.com.tr/egitim/ adresi üzerinden sisteme giriş yaparak gerçek sınava uygun soruları çözecek. Türkiye genelinden katılımın olacağı online deneme sınavında, 28-29 Nisan’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak gerçek sınavdan önce eksiklerini görüp, tamamlama imkanı bulabilecek. Müfredata uygun soruların yer alacağı online deneme sınavlarında öğrenciler bu akşam üç dersten, yarın da üç dersten olmak üzere toplam altı dersten sınava katılacak. Aynı zamanda online rehberlik hizmetinden yararlanabilecekler. Sonuçlar öğrencilerin e-posta adreslerine gönderilecek.

Öğrenciler 28-29 Nisan’daki sınavlara kadar bir online deneme sınavına daha katılacak. Son MESOS online deneme sınavı 21-22 Nisan akşamı, gerçek sınav koşullarına uygun olarak uygulanacak.

BAKMADAN GEÇME!