Köşk için ortak hareket edelim

Güncelleme Tarihi:

Köşk için ortak hareket edelim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden örgütlenerek önceki gün CHP Genel Merkezi’ni işgal eden ‘OccupyCHP’ girişimi üyesi gençlere, ‘cumhurbaşkanlığı seçiminde işbirliği’ çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

‘OccupyCHP’ girişimini Hürriyet’e değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Kısa sürede gençlerimizin istekleri doğrultusunda ‘Partide bazı değişiklikler olabileceğini’ söylemek doğru olmaz. Ancak önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçimlerde gençlerimizle işbirliği yapmamız lazım. Gençlerimizin beklentilerine uygun bir cumhurbaşkanı adayını birlikte belirleyebilir ve ortak hareket edebiliriz” dedi. CHP Lideri şunları söyledi:

EŞBAŞKANLIĞI TARTIŞIRIM

“Özgürlüklerden ve umuttan yana bir isim üzerinde anlaşarak yola bir birlikte çıkabiliriz. Gençler çeşitli platformlarda tartışarak aday adaylarını ya da aday profillerini belirleyebilir. Biz de bu aday ya da adaylar üzerinden müzakerelerimizi yaparız. Cumhurbaşkanlığı seçimi bir işbirliğine, yol arkadaşlığına dönüşür. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında da genel seçimler var. Madem siyasette daha fazla yer istiyorlar, bizim yüzde 10 kotamızı, ‘Ben de vekil olmak istiyorum’ diyerek zorlamalılar. Gençlerimizin beklentilerine uygun politikalar oluşturmakta kararlıyız. Gelsinler içeriden CHP’deki değişimin mimarı olsunlar. ‘Eşbaşkanlık’ dahil tüm taleplerini tartışmaya hazırım.

Anayasa Mahkemesi’nin Twitter ve HSYK kararlarını bu kadar ağır eleştiren kişi meseleye hukuk ve anayasa hukuku çerçevesinde bakmıyor. O, mahkemenin kararlarına ‘Ben yargıyı AKP’nin arka bahçesi haline getirdim. Sen yargıyı arka bahçem haline getirme isteğimi engellemeye çalışıyorsun’ bakış açısıyla eleştiriyor. Mahkeme senin arka bahçe özlemine ‘dur’ dedi, ki bizce geç verilmiş bir karardır. Bizim mahkemeye başvurumuzdan hemen sonra toplanıp kararını almalıydı.

HSYK ile ilgili düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu hukuk fakültelerinin birinci sınıf öğrencileri de biliyor. Ve aykırı olduğunu bile bile Sayın Cumhurbaşkanı, hükümetle ters düşmemek için yasayı imzaladı. Mahkeme de Anayasa’ya aykırılık görerek uygulamayı iptal etti. Şimdi Başbakan, kendi siyasi kararını iptal eden Anayasa Mahkemesi’ni ‘Alınan karar siyasi’ diyerek eleştiriyor. Anayasa metinleri siyasi metinlerdir zaten. Siz yargıyı siyasal arka bahçeniz haline getirirseniz, Anayasa’nın temel kurallarını ihlal etmiş olursunuz. Göz göre göre hukuku çiğnerseniz Anayasa Mahkemesi de hukukun üstünlüğü ilkesine bağlılığının zorunluğuyla bu kararı alır. Mahkeme, evrensel hukuk kurallarına uymak zorundadır.

GÜL’ÜN HESAPLARI YANLIŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘Ben cumhurbaşkanlığı koltuğunda kalabilir miyim?’, ‘Erdoğan cumhurbaşkanı olursa bana başbakanlık yolu açılabilir mi?’ hesaplarını yapıyor. Bu 2 hesap da yanlış. O koltukta oturan kişi için yanlış. Cumhurbaşkanlığı koltuğu, kişisel hesapların yapılabileceği, yapılmasının uygun olduğu bir koltuk değildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!