Dinde şantaj olmaz

Güncelleme Tarihi:

Dinde şantaj olmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:48

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Müslümanların idarecilerinden samimiyetini esirgeyen, bunun dışında başka idarecilerle başka otoritelere boyun eğen hem aldatan olmuş hem de aldanan olmuştur. Masum, temiz, saf insanların duyguları üzerine bir çıkar şebekesi bina edilemez. İnsanlara iftira atmak iffetlerine dil uzatmak mahremlerine girmek bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak bu dinin, güzel dinimizin hiçbir ilkesi ile asla bağdaşmaz” dedi. İstanbul’da Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

ALLAH MALINIZA BAKMAZ

Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz şöyle buyuruyor: ‘Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz.’ Ancak kalplerinize ve amellerinize bakar. Hazreti Mevlânâ ‘Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar’ diyor. Evet kalpte ne varsa dilde gözde elde ayakta tüm bedende o vardır. Din neyi söylerse söylesin el neyi eylerse eylesin eğer iman dilden öteye gitmeyip kalbi kuşatmıyorsa kalbi tesiri altına almıyorsa mühürleri kırarak kalbe yazılmıyorsa o gerçek iman değildir. Münafık odur ki kalbi başka yöne bakar dili başka yöne. Kalbinde nefret olanın kin olanın kalbi kararmış olanın dili her ne söylerse söylesin inandırıcılıktan tamamen uzaktır.

Medya dedikoduyu değil, iftirayı söylentiyi değil, kalpte olanı yani hakkı manşetine taşıyabiliyor gerçekle harf arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır. Kitap kalptekini yazıya dökebildiği gönülde olanı samimi şekilde beyaz sayfaya aktarabildiği ölçüde faydalıdır. En önemlisi de âlim kalbini keşfedebilmiş kalbine bilgi kadar aşkı yerleştirebilmiş kalbin Rabbi ile tanıştırarak nefsini tanıyabilmiş gönlü ile dili, tavrı, edası arasında samimiyet ihdas edebilmiş kişidir.

TOPLUMLAR ZAMAN ZAMAN ALDATILIRLAR

Tek tek insanların olduğu kadar toplumların da kaderi vardır. Kaderin üzerinde de bir kader vardır. Toplumlar zaman zaman hayal kırıklığı yaşarlar. Zaman zaman aldanırlar aldatılırlar. Toplumlar öyle zamanlar olur ki yenilirler. Varlıklarını yitirirler fetret dönemleri yaşarlar. Allah’a sonsuz hamd senalar olsun ki insanın kalbi toplumun kalbidir ve o kalbe yazılan iman silinmedikçe toplumlar da ruh köklerinden, özlerinden, kendilerini var eden dinamiklerden kopuş yaşamazlar.

KALPLERİ ÇÖLE ASLA ÇEVİREMEYECEKLER

Takdiriilahi dualar eşliğinde yürüyen bu milleti mutlaka bu günden çok daha iyi yerlere ulaştıracaktır. İnsanımızın ihlasını samimiyetini hizmet etme duygusunu istismar edenler geride büyük bir aldatılmış duygusu bıraksalar da cemiyetin istikametini köreltemeyecek, kalpleri çöle asla çeviremeyeceklerdir. Hazreti Peygamber (SAV) din nasihattir, yani samimiyettir diye buyuruyor. Kime diye sorulduğunda Allah’a, kitabına, Resulüne Müslümanların idarecilerine ve bütün Müslümanlara diyor. Her bir kardeşimin şunu bilmesini isterim ki gerçek bir mümin için Allah yeterlidir. Onun kitabı yeterlidir. Onun Resulü yeterlidir. Allah’tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir. Sınırlar belli iken helal ve haram dairesi belli iken örgüt çıkarları adına sınırları aşmak, helal ve haram dairesinden çıkmak, iman ve samimiyet dairesini de terk etmektir. Açık açık ifade etmeliyim ki din de devletin ne siyasetin ne de arzularına yenik düşmüş hırslıların elinden elverişli bir imkan olarak görülemez. Tam tersine görevi halka ve hakka hizmet etmek olan her kurum, her oluşum, her şahsiyet bu milletin milli manevi değerlerini görmek gözetmek ve ona saygı duymak durumundadır. Bunu da samimiyetle ısrar etmek zorundayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!