Ucuza uçmanın yolları

Uçak biletini daha ucuza almanın yolu sadece erken satın almadan geçmiyor.

Haberin Devamı

Önce araştırın, sonra iyi planlama yapın. Ama her şeyden önce ‘esnek’ olun… Göreceksiniz, en az yüzde 30 daha ucuza uçacaksınız. Bu arada otoparktan fazla bagaja ekstra harcamalarınızın olacağını da unutmayın. Ama bu maliyetleri de aşağıya çekebilirsiniz.

En uygun zamanı seçin: Uçak bilet fiyatları o kadar değişken ki... Uçtuğunuz aydan haftanın günlerine hatta saate göre bile fiyatlar fark edebiliyor. Ama bazı kurallar neredeyse her uçuş noktası için geçerli. Örneğin hafta sonlarından uzak durun. Genellikle en ucuz bilet fiyatları çarşamba günleri yapılan uçuşlarda. Ayrıca uçuş saati olarak öğleden sonraki seferler, sabah erken veya akşam uçuşlarına göre biraz daha ucuz.

Hangi ay uçmalı? Eylülün ikinci yarısından itibaren okulların açılmasıyla özellikle deniz kenarındaki şehirler için fiyatlar düşmeye başlıyor. Aynı durum, mayıs ayının ikinci yarısı için de geçerli. Kış için yılbaşı ile okulların sömestr tatillerinin başlamasından önceki dönem veya mart ayının ilk günlerinde uygun fiyatlar yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir daha kontrol edin: Örneğin reverzasyon yaptınız ve fiyat aldınız. Ertesi gün fiyatı yeniden kontrol edin. Her an daha ucuza bilet bulabilirsiniz. Rezervasyonunuzu iptal edin ve yenisini yaptırın. Araştırırken havayolunun yanı sıra fiyat karşılaştırma ve sanal seyahat acentelerinin sitelerine bakın.

Bazen son dakikacı olmak iyidir: Artık birçok kişi biletini çok erken satın alıyor. Ama son dakikada havayolları önemli indirimler yapabiliyor. Takip etmekte fayda var. Beklemediğiniz anda inanılmaz bir promosyon yakalayabilirsiniz.
Aktarmalı uçun: Havalimanında diğer uçağı yakalamak için koşturmak, aktarma yaparken çıkmayan bavullar sinirinizi bozabilir ama uygun fiyat için bağlantılı uçuşları tercih edin. Zamanınız varsa denemeye değer.

Otoparka dikkat: Aracınızla havalimanına gidiyorsanız, paket fiyatları sorun. 3-5 gün veya haftalık, aylık tarifeler ekonomik fiyatlar sunuyor. Havalimanı yakınlarındaki otopark işletmelerini de kontrol edin. Uzun kalışlarda fiyatlar ciddi fark ediyor.

Haberin Devamı

Alternatif havalimanlarını denediniz mi? Gittiğiniz şehrin biraz dışındaki bir havalimanına uçmaya ne dersiniz? Gideceğiniz noktaya 50-100 kilometre mesafedeki alternatif havalimanlarından tren, otobüs gibi toplu taşıma araçları ile çok daha ucuz gidebilirsiniz.

Sandviçinizi kendiniz hazırlayın: Birçok havayolu şirketi uçaklarda ücretsiz ikram servisini kaldırıyor. Eğer para vererek yemek yemek istemiyorsanız, evde sandviçinizi hazırlayın ve çantanıza koyun. Ancak yine de uçmadan önce havayolu şirketinin mönüsünü gözden geçirmekte fayda var. Sıcak yemeklerde, önceden siparişle özel fiyatlardan yararlanabiliyorsunuz.

Hafif uçun: Ucuz bilet buldunuz. Ama çok sevinmeyin. Ağır bir bavul için neredeyse bilet ücreti kadar para ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bazı eşyaları yanınıza alın. Kış aylarında ise birçok eşyayı üzerinizde taşıyabileceğiniz özel yelekleri giyebilirsiniz.
Mil avcısı olun: Özel yolcu programlarını, uçak bileti veren puanlı kredi kart sistemlerini iyi takip edin. Zaman zaman promosyon yapan bu tür hizmetlerden sadece vergisini ödeyerek bilet bulabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları