GeriSeyahat 36 saatte Nassau
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Nassau

36 saatte Nassau

Miami’nin kuşuçumu 290 kilometre güneydoğusundaki Nassau, Bahamalar’ın başkenti ve kruvaziyer turlarının popüler limanı.

Şehre ayak basan çoğu turist ilk iş köprüyü aşıp Cennet Adası’na gider. Ünlü şeflerin çalıştığı restoranlar, kumarhaneler içeren iddialı su parkı Atlantis’e ait. Yerel kültürü merak edenler ise sahildeki yaklaşık 100 metre uzunluğundaki şeritte tatil köylerindekinden daha otantik detaylar keşfedebilir. Bu sakin ada şehrinde Avrupa kültürüyle tarihi Bahama kültürü bir araya geliyor. Yaratıcı restoranlar, sevimli butik oteller ve kilometrelerce uzunluğundaki mermer beyazı kumsallar baharda tatilcilere aradıkları konforu, temiz doğayı sunuyor.

Cuma

16.00
Birincilik yarışı
Cennet Adası ve ülkenin diğer adalarındaki kumsallar arasındaki rekabet hiç bitmiyor. Güzellikte birinciliğe hangisinin yerleştirilmesi gerektiği hep tartışma konusu. Fakat amaç bakir kumsalda yüzmekse, Cable Beach’in üstüne yok. New York Kennedy Havalimanı’ndan sadece üç saat uçuş, Nassau Havalimanı’ndan taksiyle 10 dakika mesafede turkuvaz renkli deniz, havlu serecek pek çok yer sizi bekliyor. Bu güzelliğin tadını çıkarın, yakınlardaki ferah Baha Mar tatil köyü gelecek kış hizmete açılacak.

18.00
Tavalık balık
Taksi şoförleri, resepsiyon görevlilerinden restoran önerisi istediğinizde hepsinden aynı ismi duyacaksınız: Arawak Cay. Kıyıdaki küçük, sade restoranlar artık turist dolu. Birbirine benzeyen renkli iskemleleri geçip sahilin batı ucundaki King Restaurant’a gidin. Ada halkı burada Sands birasını (6 TL) yudumlarken tavla oynuyor. Basılı mönü yok; tabaklar strafordan, fakat ağzına kadar günlük balık ve deniz ürünleriyle dolu geliyor sofraya. Garnitür olarak pilav, fasulye veriliyor. Yanında muz kızartması ve peynirli makarnayla birlikte 36 TL.

20.00
Rom koşusu
Bahamaların yegane yerel içki fabrikası geçen yıl açıldı. John Watling’in fabrikası kent merkezinde 1789’dan kalma binada. Cuma geceleri en çok tercih edilen içki Bahama Mamas (31 TL). Farklı, kaliteli bir içki isterseniz 5 yıl dinlendirilmiş Buena Vista romu (32 TL) isteyebilirsiniz. Beğenirseniz, 165 TL’ye şişeyle de alabilirsiniz.

Cumartesi

08.00
Okyanus yüzlü köpek
Ufukta yükselen güneşi Cennet Adası sahilindeki Sivananda Ashram Yoga Retreat’de yoga yaparak karşılıyın. İki saatlik başlangıç düzeyi kurs (30 TL). Nassau’dan kalkan ücretsiz motora atlayıp adaya geçebilirsiniz. Ardından salatalar, körili yerel yiyecekler, ekmek çeşitleri, yoğurttan oluşan güzel bir kavaltı yapın (30 TL). Tesisten ayrılırken aşramın ardındaki yoldan kumsala çıkın ve kendinizi masmavi denizin koynuna bırakın...

11.00
Sanat durağı
İşte şimdi zihniniz açıldı, sırada alışveriş var. Ünlü Bahamalı sanatçı Jackson Burnside’ın kurduğu Craft Cottage’da nitelikli elişi takılar satılıyor. Bunlar adanın her yerindeki tezgahlarda göreceğiniz bujiteri ürünleriyle kıyas kabul etmez. Bahama metal paralarından yapılmış kol düğmeleri (60 TL), metal plak destekleri (45 TL), elişi hasır çantalar (150 TL). Burnside’ın dul eşi Pam ise yerel elişi ürünleri Doongalik Studios & Art Gallery’de satıyor. Burada cumartesi günleri köylü pazarı kuruluyor. Yolunuz düşersez alkolsüz tamarind birasını tadın (9 TL).

13.00
Köprünün altında
Paradise Island Köprüsü’ndeki balık pazarı Potter’s Cay’e uğrayın. Gül rengi denizkabuğundan çıkarılan leziz deniz salyangozunu tadın. Köprünün altındaki Moby Dick Restaurant’ta porsiyonu 36 TL. Manzaralı bir restoran arıyorsanız Twin Brothers’ı öneririz. Domates, biber, soğan, salatalık, domatesle hazırlanan deniz salyangozu salatasının porsiyonu 10 TL. Üstüne bir bardak da “gökyüzü suyu” kokteyli için: Hindistan cevizi suyu, cin, buz karışımı 18 TL.

16.00
Balıkgözünden manzara
Siz yeter ki mercanlardaki rengarenk deniz yaşamını görmek isteyin. Cam tabanlı kanolardan, deniz gözlüğüyle yüzmeye, dalışa, sualtı yürüyüşüne kadar pek çok alternatif var adada. En kolay, cazip olanı Seaworld Explorer’ın denizaltısı. Adaları çevreleyen mercanların arasında gezinirken, geniş camlardan soluk kesici manzarayı seyredeceksiniz. Köpek balıklarını, mantaları, her renkten tropik balık çevrenizde dans edecek (135 TL, çocuklar 75 TL).

20.00
Aşağı bölgeler
Nassau’nun Avrupai yüzünü Hollandalı aşçıya ait bir restoranda keşfetmeye ne dersiniz? Van Breugel’s için tarihi bir konut restore edilmiş. Dekorasyonunda yerel sanat ürünleri kullanılmış. Geniş terasta şef Freddy van Breugel, genç aşıkları jumbo karides tabaklarıyla ağırlıyor. Adalılar sahnedeki gruptan caz dinlerken mahito yudumluyor. İki kişilik yemeğin maliyeti 200 TL civarında. Biraseverler zengin lambic çeşitlerini (50TL’den başlıyor) tatmak için yakınlardaki Brussels Bistro’ya gitmek isteyecektir mutlaka. Burada akşam mönüsünde guava cheesecake (21 TL) gibi ev yapımı leziz tatlılar da yer alıyor.

Pazar

9.00
Damak çatlatan
Turistik merkezdeki sıradan görünümlü yokuştan yukarıya doğru yürüyün. Shoal, yerel mutfaktan çok sayıda seçenek sunuyor mönüsünde. Farklı lezzetleri tatma konusunda çekinceleriniz yoksa, maceraperest bir gurmeyseniz mısır ekmeği eşliğinde baharatlı kuzu dili çorbasını (24 TL) deneyebilirsiniz. Daha ortalama bir kahvaltı için buğday ezmesi eşliğinde mercan balığı buğulama (33 TL) ya da omlet seçenekler arasında.

10.00
Kuş adımları
Ardastra Gardens, Zoo and Conservation Center’da (giriş 50 TL) pek çok egzotik kuşu bir arada göreceksiniz. Tavuskuşları, Sülünler, flamingolar, papaganlar özgürce dolaşıyor. Kafeslerde çok daha sıradışı kuşlar bulunuyor. Günün bu saatinde flamingoların toplu yürüyüşü görülmeye değer.

13.00
Çiftlik tazeliği
Bahama keyfinizi Goodfellow Farms’da güzel bir yemekle noktalayın. Havaalanı yakınındaki huzurlu restoran gerçek bir çiftlikte. Mönüsü her gün değişiyor. Pirzola, körili balkabağı çorbası gibi yemeklerden oluşan iki kişilik mönüler 90 TL civarında. Çiftliğin mağazasında mango sosu (18 tL), deniz tuzu (75 TL) gibi hediyelikler bulunuyor.

False