NSU davası tanığı evinde ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

NSU davası tanığı evinde ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 00:19

ALMANYA’da 8’i Türk 10 kişinin öldürülmesi ile ilgili Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen Nasyonel Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) davasının tanığı olan muhbir Thomas R. evinde ölü bulundu. Thomas R.’nin şeker hastalığından öldüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

Der Spiegel’in haberine göre, geçtiğimiz hafta Federal Meclis Parlamenter Kontrol Komisyonu’na bilgi veren Anayasayı Koruma Teşkilatı, ’Corelli’ kod adlı muhbir Thomas R.’nin Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’nde Bielefeld yakınlarında yer alan Schloss Holte-Stukenbruck kasabasındaki evinde iki hafta önce ölü bulunduğunu bildirdi.

Thomas R.’nin telefon numarası, NSU terör örgütü kurucularından Uwe Mundlos’un telefon listesinde bulunmuştu. Bu yüzden muhbir Thomas R.’nin, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde devam eden NSU davasında tanık olarak dinlenmesi bekleniyordu. Thomas R. 2012 yılı Eylül ayında muhbirlik yaptığı ortaya çıktıktan sonra tanık koruma programı kapsamına alınmıştı ve yaşamını yeni bir kimlikle sürdürüyordu.

Polis sözcüsü, şeker hastası olan Thomas R.’nin ölümünde herhangi bir dış etkene rastlanmadığını açıkladı. Muhbirin şeker hastalığından öldüğü iddia edildi. Thomas R., 8’i Türk 10 kişiyi öldüren NSU terör örgütüyle bağlantılı olmak ve hapisteki bazı Neonazi gruplarına maddi yardımda bulunmakla itham edilmiş, ancak bu iddiaları reddetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!