Kur'a direndi, desteği kaptı

Güncelleme Tarihi:

Kura direndi, desteği kaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:11

TÜRKİYE’de ilk 3 ayda ÖTV ve kur artışına kendi imkânlarıyla direnip pazar payını artıran Skoda, merkezin dikkatini çekti.

Haberin Devamı

Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Tolga Şenyücel, “Taşın altına elimizi sokarak merkezin takdirini kazandık ve yılın kalanı için destek sözü aldık. Bu sayede herkes kayıp yaşarken biz büyüyeceğiz” dedi.

VOLKSWAGEN Grubu’nun bünyesinde son dönemde hem imaj hem ürün atağına kalkan Çek kökenli Skoda’nın dünyada en fazla büyüdüğü ülkelerden biri olan Türkiye bu ünvanını kaptırma niyetinde değil. 2013 yılında 13 bine yakın satışla Türkiye’de gaza basan Skoda’yı, 2014 yılındaki kur, ÖTV artışı ve kredi sınırlaması da durduramadı. Yıl sonunda toplam pazarda minunum yüzde 20’lik daralma beklenirken, Skoda pazar payını artırmayı hedefliyor. İlk 3 aylık sonuçlar da bunu kanıtlar nitelikte. Ocak-mart döneminde Türkiye’de otomobil satışları yüzde 24 daralırken Skoda, rekor yılı olan 2013’ün ilk 3 ayın agöre hem satışlarını korudu hem de pazar payını artırdı. 2013’ün ilk 3 ayında yüzde 1.62 pazar payına sahip olan Skoda, bu yılın ilk 3 ayına bu oranı yüzde 2.06’ya çıkardı.
Yüce Oto-Skoda Genel Müdürü Tolga Şenyücel, 2014’te yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyümelerini sürdürdüklerini belirterek, bunun formulünü şöyle açıkladı: “Türkiye’de hem imajımızı hem de pazar payımızı hızla artırıyoruz. Yaşanan olumsuz gelişmelerin buna izin vermesini istemedik. 2014 yılına rakiplerimizden dezavantajlı olarak stoksuz girdik. Bu pazar payımızda önemli kayıp yaşanmasına yol açabilirdi. Biz de hemen kur ve ÖTV artışından oluşan farkın bir kısmını üstlenmemeye karar verdik. Skoda merkezden destek almadan bunu gerçekleştirdik. Yani rakipler yüzde 20 civarında zam yaparken biz fiyat artışını yüzde 10 mertebesinde tuttuk. Bu sayede pazar yüzde 24 daralırken bizim satışlarımız geçtiğimiz yılla aynı seviyede gerçekleşti. Pazar payımız ise yüzde 1.62’den yüzde 2.06’ya çıktı.”

MERKEZ TAKDİR ETTİ

Elde edilen bu sonuç sonrası merkezin dikkatini çektiklerini belirten Şenyücel, “Merkez taşın altına elimizi koymamızı çok takdir etti ve bundan sonrası için destek vereceğini açıkladı” dedi. Bu desteğin fiyat bazlı olacağını kaydeden Şenyücel şöyle devam etti: “Yeni modellere alacağımız destekle özellikle Rapid Spaceback, yeni Yeti ve Rapid sedan modellerimizde önemli avantajlar sunan kampanyaları devreye sokmaya başladık. Bu sayede yıl sonunda pazar payımızı yüzde 2’den yüzde 2.5’a çıkarmayı hedefledik. Yani yaklaşık yarım puanlık bir artış söz konusu.”

Yeni Fabia’ya ‘akıllı’ ekran

Haberin Devamı

Bu yıl sonunda yeni Fabia’nın da tanıtılacağını ve 2015 yılında pazara sunacaklarını kaydeden Tolga Şenyücel, “Yeni Fabia tamamen baştan yaratılmış. Özellikle teknolojik donanımları çok üst seviyedi. Araçta ekran akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu çalışıyor. Yani iPhone’unuzu bağladığınızda dev ekran bir anda iPhone ekranına dönüyor. Bir şekilde yansıtıcı” dedi.

7 kişilik SUV’la hedef 30 bin

Haberin Devamı

8 MODELLE ürün gamı son dönemde zenginleşen Skoda’nın 2015 yılında yeni bir sürprizi daha olacak. Tolga Şenyücel, “2015 yılında 7 koltuklu yeni SUV modelimiz tanıtılacak ve 2016 yılı başında piyasaya sunacağız. Araçta 1.5 dizel ve 1.6 litre benzinli motor seçenekleri olacak. Bu araçla model sayımız 9’a çıkacak. 2017 yılında 30 bin adetlik satış hedefliyoruz” dedi.

Bayiler 25 milyon Euro’ya büyüyor

TOLGA Şenyücel, Skoda bayiliği için son dönemde çok fazla talep aldıklarını da hatırlatarak, bu yıl İstanbul’da açacakları 3 bayiyle toplam 34 bayiye ulaşacaklarını, bu sayının 2015’te 40’a çıkacağını kaydetti. Şenyücel, “Ayrıca model sayımızın 8’e çıkmasıyla tüm bayilerimizde büyüme ve yenileme çalışmaları başlattık. Yeni marka imajını ve dekorasyonu tüm showroomlara yansıtacağız. 2 yıl içinde tüm bayiler yenilecek. Bunun için 25 milyon Euro’luk yatırım yapılacak. Model sayısı 8’e çıktığı için bir kısmı showroom’u baştan aşağıya yenileyip büyütecek, bazıları ise sığmadığı için daha büyük yerlere geçecek. Bir kısmı ise sadece tabela ve iç dekorasyon değişikliği yapacak” dedi.

Ruhunu 2015’te bulacak

Haberin Devamı

YENİ oluşturduğu Kodo (hareketin ruhu) felsefesiyle model yenileme atağına kalkan Japon Mazda, son 2-3 yıldır durgun olduğu Türkiye’de gaza 2015’te basacak. Yeni Mazda3’ü Türkiye’ye özel 1.5 benzinli motorla piyasaya sunan Mazda, asıl hamleyi bir yıl sonra yapacak. Önce yeni Mazda3’ün 1.5 dizel ve otomatik motorlu versiyonu gelecek. Ardından küçük sınıftaki aracı Mazda 2 ve spor MX-5 modelini yenileyecek Japon marka küçük SUV CX-3’ü de gelecek yıl pazara sunacak. MX-5 modeline 1.5 litrelik yeni motorunu da koymayı planlayan marka küçük SUV CX-3’te de aynı motora yer verecek. Son yıllarda uygun motor olmamasından dolayı Türkiye’deki satışları düşük seyreden marka 2015 ve sonrasında yeni dizel motoruyla satışlarını 4-5 binli rakamlara ulaştırmayı hedefliyor.

55 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Kodo tasarım felsefesi ve verimli hafif SKYACTIV teknolojilerinin kullanıldığı 6’ıncı nesil araçlarından üçüncüsü yeni Mazda3 bu hafta 55 bin liradan başlayan fiyatlarla Türkiye yollarına çıkıyor. Aracın İzmir’de yapılan test sürüşlerinde konuşan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul: “Mazda’nın en çok satan modeli ünvanına sahip Mazda3, bizim için de her zaman lokomotif görevi görmekte. Tamamıyla yenilenen modelimiz Mazda3’ü Türkiye’ye özel 120 beygirlik motoru ve 5 farklı donanım seçeneği ile 55.5-76.2 bin TL arasındaki fiyatlarla sunuyoruz” dedi. Yurdakul, aracın 1.5 litre dizel versiyonunun ve yeni Mazda 2’nin 2015’te ithal edileceğini sözlerine ekledi.

2015'te CX-3 ile iddialı

Haberin Devamı

MAZDA, Nissan Juke, Opel’in Mokka gibi modellerle öne çıktığı kompakt SUV sınıfına 2015’te CX-3 ile girmeye hazırlanıyor. Japon marka bu aracı yeni nesil Mazda2 platformunda üretmeyi planlıyor. 4.2 metre uzunluğa sahip olması beklenen aracın bu yıl Paris Motor Show’da gösterilmesi bekleniyor.

Sesli sosyal medya sunuyor

İLK jenerasyon 2.2 milyon, ikinci nesli ise 1.4 milyon adet satan Mazda3 tamamen yenilenerek yollardaki yerini alıyor. Yeni Mazda3, 1.5 lt benzinli SKYACTIV-G 120 BG motor ile sunuluyor. Mazda3’ün manuel şanzımana sahip versiyonu 100 km’de 5 lt , otomatik ise 5.5 lt yakıt harcıyor. Yeni ve geliştirilmiş insan-makine arayüzü (HMI) ile birleştirilen yeni araç içi bağlantı sistemi ile yolcularının güvenli ve kesintisiz bir şekilde online olmasını sağlayan ilk Mazda. Halihazırda mevcut olan metin ve navigasyon* özelliklerinin üzerine ilave edilen sistem Facebook ve Twitter’ın sesli akışlarını, radyodan sesli kitaba ve daha fazlasına kadar on binlerce bulut tabanlı istasyona sahip olan Aha uygulamaları dahil olmak üzere, ücretsiz mobil içerikleri aracın içine kadar güvenle getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!